Mooiste plekjes met de camper in de herfst

Wat ga jij doen deze herfst? Met de caravan op vakantie in eigen land of trek je met de camper Europa door?

De dagen mogen dan wel korter worden, ze worden ook een stukje mooier! De herfst is de tijd dat de bomen prachtig kleuren, zij hun verkleurde bladeren- en die herkenbare herfstgeur verspreiden. Dus drink snel op die warme chocolademelk, trek je veel te dikke herfsttrui aan, want die kastanjes gaan zichzelf niet oprapen! Waar gaan we heen? Hier zijn een paar mooie suggesties op volgorde van dichtbij naar ver.Veluwe

De Veluwe – in onze eigen achtertuin

Inkoppertje of niet, we kunnen onze eigen Veluwe natuurlijk niet weglaten uit de lijst. In de herfst maakt het groen van de bomen plaats voor een herfstachtig kleurenpalet en schieten de paddenstoelen uit de grond. Een leuke bijkomstigheid van het laten vallen van alle bladeren, is dat het wild veel beter gespot kan worden. Houd je ogen open voor zwijnen, edelherten, vossen, dassen en een hoop andere dieren. Wil je in Gelderland je avontuur starten? Bekijk hier onze campers in Gelderland.

Wij raden Kampeerterrein Drie(foto boven) aan. Het terrein is gelegen in het Speulder- en Sprielderbos, Dit bos is één van de mooiste en oudste dat ons landje rijk is. Niet gek dat fotografen over heel Nederland het bos bezoeken voor landschap- natuur- en wildfotografie. De beste tijd voor de mooiste kiekjes is dan ook op een (mistige) ochtend in de herfstperiode. TIP: In dit bos vind je ook de Wildarena! Hier kun je, onder begeleiding van Staatsbosbeheer, naartoe af reizen met een speciale, geruisloze bus om vervolgens wild te spotten vanuit een overdekte wildobservatiepost. Een heel toffe ervaring!

camper veluwe

Ook een mooie camperplaats is de Scheer’s Hoeve, gelegen in het noordelijke deel van de Veluwe. De locatie is prachtig en je hebt er alle faciliteiten die je nodig hebt. Ook niet geheel onbelangrijk: de eigenaren zijn er ontzettend vriendelijk en gastvrij!

De Ardennen – bij onze Belgische buren

Weleens de Ardennen bezocht in de herfst? Het bosrijke gebergte verleent zich perfect voor herfstachtige, sfeerrijke wandel- en fietsroutes. Daarnaast is het waterpeil in deze tijd van het jaar erg hoog, perfect voor kanovaren en raften! Ook een aanrader: ga lekker mountainbiken op een mistige ochtend, en ervaar de magische ambiance van de Ardense Bossen.

De Ardennen zijn natuurlijk hartstikke groot, dus zijn er talloze plekken om de camper te parkeren en de nacht door te brengen. Genoeg keuze dus. Check deze camperroute met leuke activiteiten en camperplaatsen in de Ardennen.

Ardennen

Het Beierse Woud – paradijs voor mens & dier

Is een stukje rijden geen probleem? Iets verder van huis hebben we nog het ‘Bayerischer Wald’ in de Duitse deelstaat Beieren. De kleurrijke Alphenbossen staan hier in een prachtig contrast met de sneeuwwitte bergen. Een boswandeling is hier al een onvergetelijke ervaring op zich. Het oerbos is een leefgebied voor talloze diersoorten en dient als reservaat voor dieren zoals beren en wilde katten (waaronder de lynx!).

Een mooie plek om je camper te parkeren is Camping Am Nationalpark. Je wordt hier van alle benodigde faciliteiten voorzien en bevind je midden in het prachtbos. Het gebied telt oneindig veel wandelmogelijkheden; vraag de eigenaren naar de verschillende wandelroutes die er door het gebied lopen.

Beierse Woud

Boheems Zwitserland – een sprookjesachtig landschap

Heb je een aantal dagen de tijd? Waarom rij je dan niet een paar uur verder voor het echte werk? Het Boheems Zwitserland Nationaal Park is dé plek om de liefde voor de herfst te (her)ontdekken. Verrassend genoeg reis je niet af naar Zwitserland om dit boheemse paradijs te bewonderen. Het park bevindt zich net over de grens van Duitsland, bij de Elbe in Tsjechië. Kenmerkend voor dit park zijn de uitgestrekte bossen, valleien en mysterieuze zandsteenrotsen; voeg hier de frisse geur van dennenbomen en een partij mist aan toe, en je hebt de perfecte herfstbestemming.

Bohemian Switzerland

Het hoogtepunt van het park is de Pravčická brána, de grootste natuurlijke zandburg van Europa. De zandbrug is altijd, zelfs in de herfst, drukbezocht tijdens de zonsondergang. Wij raden daarom de zonsopgang aan. Overnacht om die reden op een campingplaats in de buurt van deze hotspot (zoals deze!) en natuurlijk: niet snoozen!

pravčická brána

Niet in het bezit van een camper of caravan? Camptoo is het grootste camper- en caravandeelplatform van Nederland. Klik hieronder voor het aanbod campers en caravans voor een geweldige camper reis!

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>