Kamperen bij de boer: 5 mooie kampeerplekken

Knuffelen met de koeien, slenteren langs vlinderstruiken en je eigen fruit plukken om de meest heerlijke jam te maken. Kamperen bij de boer is de ideale manier om in contact te komen met het 'simpele' leven.

Kamperen bij de boer: even een pauze van de dagelijkse routine, back to basic en dat midden in de natuur. Nederland telt duizenden campings, het kiezen van een ideale camping is dan ook geen makkelijke opgave. Laat ons je verlossen van de keuzestress en bekijk onze top 5 boederijcampings.

Kamperen bij dé boer in Noord-Brabant

Met een recensiegemiddelde op Zoover van een 9,8 en het winnen van meerdere onderscheidingen, kunnen we boerderijcamping van ’t Zandeind in het rijtje plaatsen van beste campings van Nederland. Het boerenbedrijf biedt allerlei excursies aan om de gasten kennis te laten maken met veehouderij. De passie voor het ‘maatschappelijk verantwoord stukje vlees’ wordt duidelijk na een korte rondleiding met boer Jos. Voor de kids zijn er tal van leuk activiteiten zoals koeien knuffelen en zelfs koeien scheren! Tja.. zodra de koeien wegens het koude najaarsweer de stal in moeten, zijn de dieren hun vachtje liever kwijt dan rijk.

Benieuwd? Kijk hier voor meer informatie.

Boerderijcamping van ’t Zandeind

Boerderijcamping van ’t Zandeind

Een monumentaal stukje aardbodem in Zouteland

Deze minicamping is gelegen in Zoutelande, slechts een kilometer van het strand vandaan. De geprezen camping (Gouden Zoover Award & Green Key milieucertificering) bevindt zich op een monumentale boerderij met een oogverblindende kloostertuin. Hier kun je heerlijk genieten vanuit de hangmat tussen de bomen, groenten, fruit en kruiden; plukken mag!

Klik hier voor meer informatie over de Minicamping & Kloostertuin in Werendijke.

Minicamping & Kloostertuin Werendijke

Minicamping & Kloostertuin Werendijke

Rust en sensatie aan de rand van de Veluwe

Aan de rand van de Veluwe ligt een kleine camping waar de tijd lijkt stil te staan. De rustige omgeving en het adembenemende Veluwse landschap zijn de ideale ingrediënten voor een heerlijk time-out, midden in de natuur. Maar op z’n tijd kan rust ook afgewisseld worden met wat actie. De camping is namelijk gelegen naast een klein sportvliegveld. Hier kun je spectaculaire zweefvliegtuigen en parachutelandingen van dichtbij bewonderen. Ook is er een leuk meertje die de kids kunnen trotseren per tokkelbaan.

Check deze pagina voor meer informatie over minicamping & Theeschenkerij ’t Oegenbos.

Minicamping & Theeschenkerij ’t Oegenbos

Minicamping & Theeschenkerij ’t Oegenbos

Minicamping & Theeschenkerij ’t Oegenbos

Proef de natuur in de Achterhoek

In de Achterhoek, net buiten Groenlo, is de rustige boerderijcamping Groot Antik gelegen. De omgeving verleent zich perfect voor een mooie wandel- of fietstocht. Groot Antik is tevens ook een jammakerij. Hier kweken zij zacht fruit om deze vervolgens op ambachtelijke wijze om te toveren tot jam en andere fruitproducten. Op de camping mag je ook zelf fruit plukken, van zwarte aalbessen tot gele frambozen, om ze vervolgens thuis (of in de camper) te verwerken. Daarnaast is op het terrein een boerderijwinkel te vinden waar je terecht kunt voor de allerlekkerste Achterhoekse streekproducten zoals chutneys, wijn, Doesburgse mosterd en verse siropen. Jammie!

Nieuwsgierig? Kijk hier voor meer informatie over boerderijcamping Groot Antink.

Camping Groot Antink

Camping Groot Antink

Een magisch stukje Zeeland

We sluiten de top 5 af met een camping gelegen in het prachtige natuurgebied Zwaakseweel. De camping grenst aan een vlinder idylle ten grote van zo’n 8 voetbalvelden. In dit magische gebied kun je het vlinderbelevingspad volgen en de vele verschillende soorten ontdekken. Naast de camping ligt een museum spoorlijn waar dagelijks stoomtreinen, locomotieven en andere historische voertuigen te bewonderen zijn.

Klik hier voor meer informatie over camping Zwaakseweel.

Camping Zwaakseweel

Camping Zwaakseweel

Al deze kampeerboerderijen beschikken over ruime camperplaatsen. Wil je een camper (of caravan) huren? Bekijk hieronder ons volledige aanbod.

Bekijk onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>