De 6 mooiste voorjaarsbestemmingen met de camper

Heb je de eerste merels al horen zingen? Dat kan maar één ding betekenen: het voorjaar komt eraan. Dus trek die camper uit de stalling en smeed alvast je voorjaarsplannen. Wij voorzien je van de nodige inspiratie.

De lente staat voor de deur. Maar wat zijn nou de leukste plekjes om per camper in het voorjaar te bezoeken? Wij hebben een mooie voorjaarsselectie camper bestemmingen voor je gemaakt.

Op kraamvisite in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg vind je De Brunssummerheide, een prachtig afwisselend natuurgebied; van naald- en loofbossen tot open zandvlaktes en eindeloze vennen. Deze afwisseling zorgt ervoor dat hier van alles kan leven zoals de kamsalamander, de ringslang, de nachtzwaluw en de ree. De Schoonebeeker schapen zijn de aaibare kracht achter dit gevarieerde en bruisende leven. Zij hebben er namelijk generaties lang voor gezorgd dat de heide niet dichtgroeide en op die manier leefbaar is gebleven voor de diverse diersoorten. De vrijwillige terreinbeheerders vormen een kudde van 400. Wanneer de schapen niet grazen verblijven ze in de schaapskooi; hun eigen stulpje. Hier vallen zij enkel te bewonderden in de voorjaarsperiode, dit jaar op 5 en 19 april. Laat dit nou net zijn wanneer er pasgeboren lammetjes zijn! Meer informatie over de lammetjesdagen vind je hier

Gratis parkeren op loopafstand van de heide? Hier is een plekje om jouw camper een nachtje of twee neer te zetten.

Bollenstreekroute in Zuid-Holland

Het voorjaar is ook de tijd waarin de Hollandse bloembollen hun kleurrijke pracht vertonen. Dit doen zij rond Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. De ANWB is daarom gekomen met de bollenstreekroute, check de volledige route hier. Tijdens deze route beweeg je je langs de strakke bollenvelden in de kleuren en stijl van Mondriaan. Afgelopen voorjaar zijn wij er ook geweest. De plaatjes hieronder hebben wij geschoten bij De Tulperij in Voorhout. 

Drenthe: 3 nationale parken binnen handbereik

In Drenthe voelt een natuurliefhebber zich als een vis in het water. Binnen 40 minuten rij je van het ene prachtige nationale natuurpark naar het andere. De Drentsche Aa verandert tijdens het voorjaar in een paarse bloemenzee, in het Drentse-Friese Wold zijn de vogels terug van weggeweest en in het Dwingelderveld kondigen de lammetjes al blèrend in koor het voorjaar aan.  

De Drentsche Aa is een beek die stroomt door de provincies Groningen en Drenthe. Deze beek stroomt door het oer-Drentsche landschap en is in de duizenden jaren van haar bestaan uitzonderlijk goed bewaard gebleven. De Drentsche AA kronkelt zich langs allerlei plekjes die perfect zijn om in het voorjaar te bezoeken, zoals het Siepelveen en Zeegser Duinen. Hier kleuren in het voorjaar de gagel planten oranjerood wat zorgt voor een prachtige voorjaarsvoorstelling. Bekijk hier de andere plekjes die je kan bezoeken rondom het Drentsche Aa. 

Even verderop is het Nationaal park Drents-Friese Wold gelegen. De grote heide vlaktes en sparrenbossen verlenen zich perfect voor een stevige fiets- of wandeltocht. Misschien kom je wel een kudde Sayaguesa-runderen tegen! Bekijk hier wat je allemaal kunt zien en doen in het Drents-Friese Wold. 

We reizen verder af naar Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het natuurgebied dient als podium voor alles wat Drenthe zo uniek maakt: van bloeiende struikheides tot reusachtige paarse vlaktes en veenmoerassen. Wanneer je het gebied in het voorjaar bezoekt wordt het podium bedolven onder witte zeeën van veenpluis. Een prachtig gezicht! Op zoek naar leuke activiteiten of routes door dit gebied? Kijk dan hier

De Lammetjesroute op Texel

De ideale plek in Nederland om de eerste warme zonnestralen op te vangen is misschien wel het ‘schapeneiland’ Texel. Het waddeneiland heeft deze bijnaam te danken aan het feit dat het grootste gedeelte van de eilandbewoners uit schapen bestaat. Er lopen op Texel zo’n 16.000 stuks van deze woldragende viervoeters rond. In het voorjaar kun je hier de lammetjesfietsroute ervaren, deze voert je langs de mooiste plekjes van het schiereiland. Neem in ieder geval een welverdiende fiets pauze bij Schapenboerderij Texel. Hier mag je de lammetjes namelijk knuffelen. Breng daarnaast ook nog even een bezoekje aan de prachtige bloemenvelden die het eiland rijk is, deze bloeien vanaf eind maart tot mid april. Benieuwd naar wat je nog meer kan doen tijdens het Texelse voorjaar? Kijk dan hier

Wil je de overtocht maken met de camper? Dit duurt maar 20 minuutjes en kan al vanaf €25,-. Op zoek naar de leukste Texelse camperplaatsen? Hier is een lijstje. 

Geïnspireerd om tijdens de lente met een camper op pad te gaan, maar ben je niet in het bezit van een camper? Huur er dan simpelweg eentje. Bekijk hier het volledige aanbod van Camptoo:

Bekijk onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>