Zo kun je kamperen met het coronavirus

Met een camper of caravan op pad is dit jaar nóg meer dan normaal dé ideale manier van vakantie! Je hebt je eigen voorzieningen en veel flexibiliteit in waar je heen gaat. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zo zijn niet alle bestemmingen bereikbaar. Vind hier alle informatie over bestemmingen en regels in tijden van het corona virus. Houd je altijd aan de voorschriften, dan kun je veilig op vakantie.

Veel kampeerders zullen deze zomervakantie in Nederland blijven, hoewel ook veel landen hun grenzen open hebben voor buitenlandse toeristen. We hebben hier een handig overzicht voor een vakantie in Nederland en in het buitenland. 

Op vakantie in eigen land

Het sanitair is in Nederland weer open, maar ook met een zelfvoorzienende camper of caravan met toilet, douche en keuken kun je veilig op pad. Ben je nog niet bekend met het gebruik van eigen faciliteiten in een camper? Geen probleem, in deze blog leggen we je hier alles over uit. Een andere optie is nog het overnachten op een camping met privé sanitair, een overzicht van die campings vind je hier en hier. Ook kun je kijken of je zelfvoorzienend kunt worden met een aantal extra zaken mee op reis. Controleer dan wel altijd bij de camping of het op deze manier bij hun kan en mag.

Het is verstandig om van te voren contact op te nemen met de campings, om zeker te weten dat ze open zijn en dat er plek is. Vooral campings met privé sanitair zijn momenteel erg gewild. De ANWB heeft alle campings op een rijtje gezet die voldoen aan de RIVM maatregelen, die vind je hier

Op vakantie in het buitenland

Voor veel Europese landen gelden deze zomer reisbeperkingen. Dat betekent dat je op moet letten voor veiligheidsrisico’s en per land kunnen er specifieke maatregelen zijn genomen aan de grens maar ook in het land. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de situatie in jouw vakantieland. Let op, de situatie kan snel veranderen dus blijf op de hoogte van de acutele situatie. Daarnaast wijst premier Rutte er op dat de Nederlandse overheid haar reizigers niet gaat repatriëren en je zelf moet zorgen dat je terug komt in Nederland wanneer een advies veranderd. Een actueel overzicht van maatregelen per land vind je hier. De meest actuele informatie over de reisadviezen vind je hier.

Bijgewerkt op 25-08-2020

In het buitenland

Let goed op wat de regels zijn in het buitenland. Met hoeveel mensen mag je bij elkaar komen, waar moet je verplicht een mondkapje op en hoe werkt het bijvoorbeeld als je naar een terras wilt? Zorg dat je de regels in het buitenland ook respecteert en het zo veilig voor jezelf maakt en je geen boetes riskeert. Op deze pagina kun je informatie vinden over het land waar jij graag naartoe wilt.

Ontdek Nederland

Was je van plan om een evenement te bezoeken? Dan is dit een mooi moment om Nederland te ontdekken. De mooiste gebieden vind je namelijk gewoon bij jou in de achtertuin!

Er valt genoeg te beleven in Nederland: zowel de natuur als de historie, maar ook als je lekker wilt sporten. Of je nou wilt mountainbiken in het Salland, zwemmen in de Friese meren of liever de Europese bizon of Koninkspaarden tegenkomt tijdens je wandeling in de Kennemerduinen, in alle hoeken van Nederland vind je iets voor een onvergetelijke vakantie! Kijk voor meer inspiratie op onze blog.

De overdracht

In deze tijd is het belangrijk om de overdracht van de camper of caravan net even iets anders te doen dan normaal. Houd afstand en desinfecteer het voertuig naderhand grondig. Bekijk ons advies en tips om dat zo veilig mogelijk te doen hier. Heb je een camper of caravan en wil je anderen ook laten genieten van een kampeervakantie dit jaar? Start met verhuren en zet je camper of caravan online

Klachten? Verplaats je boeking!

Vertoont er iemand in je gezelschap klachten of griepverschijnselen? Blijf dan thuis en verplaats je boeking naar een later moment in het jaar. Verplaatsen niet mogelijk? Annuleer dan je boeking, zodat je het virus geen kans geeft om verder te verspreiden.

Gebruik je gezonde verstand

Naar buiten gaan kan geen kwaad, maar volg de richtlijnen van het RIVM en de lokale veiligheidsregio’s. Mocht je gaan kamperen, houd 1,5 meter afstand en kom niet in groepen bij elkaar. Via Camptoo boek je veilig een zelfvoorzienende camper of caravan. Ga je na 15 juni op vakantie? Bekijk dan ook alle campers en caravans via onderstaande button.

Bekijk al onze campers en caravans

 

Anderen bekeken ook

 1. Tjerk Timan says:

  Beste Camptoo,

  We hebben een camper gehuurd om in Juni richting Noorwegen te gaan. Tenminste, dat was het plan, maar het lijkt ons zeer onverstandig (en onpraktisch; potentieel bij elke overgang 14 dagen in quarantaine!). Is er vanuit Camptoo nog een speciale Covid-19 regeling betreft annuleringen (naast de normale voorwaarden die de verhuurder heeft gesteld?).

  mvg,

  T.Timan

 2. MAarcel says:

  Hallo, mag je met mensen van verschillende huishoudens in een camper?
  Bijv. 3 personen van 2 verschillende woonadressen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>