De 5 mooiste natuurkampeerterreinen in eigen land (met heel veel foto’s!)

We hebben nu veel tijd om terug te denken aan al die mooie natuurcampings in Nederland waar we ooit hebben gestaan, dus in ons geheugen en dromen maken we nog vele reizen. Bij al dat terugdenken kwamen we een aantal prachtige natuurkampeerterreinen in Nederland tegen die we graag met jullie delen. Om lekker bij weg te dromen en plannen te maken voor je volgende reis! 

Natuurkampeerterrein Drie

Veel mooier dan het Speulderbos worden de bossen in Nederland niet. De “dansende bomen” zorgen voor een apart sprookjesachtig gevoel. En laat Natuurkampeerterrein Drie nou precies aan dat bos liggen. Geen aparte plekken hier, maar je staat op kleine veldjes naast- en tegenover elkaar. De achtertuin van het kampeerterrein is letterlijk het Speulderbos, waar je bijvoorbeeld een mooie cultuurhistorische route van staatsbosbeheer kunt lopen die start vanaf het terrein. Laat je verrassen door het bos op de veluwe met vele gezichten! Bekijk het kampeerterrein hier. 

Natuurkampeerterrein Borger 

Een van de mooiste kampeerterreinen wat ons betreft. Onderweg naar het kampeerterrein vraag je je meerdere keren af of je de goede afslag hebt genomen en waar je terecht gaat komen. Totdat er ineens tussen alle bomen een open plek en een slagboom opdoemt. Je bent aangekomen op je bestemming. Voor minstens een paar dagen. Aan de rand van het grote open veld staan de kampeerders tegen de bosrand aan, in een zee van bosgeluiden. Met de boswachter kun je hier leuke excursies doen, maar ook zelf is er genoeg te ontdekken in de boswachterij Gieten-Borger. Zoals bijvoorbeeld het Boomkroonpad. Bekijk het kampeerterrein hier

kamperen in de natuur kamperen in de natuur Kamperen in de natuur

Landgoed Quadenoord 

In geen enkel opzicht lijkt dit terrein eigenlijk op een camping, en dat is nou net het mooie eraan! Als je niet tussen de bomen de tentjes, campers en caravans zou zien zou je het je compleet zijn ontgaan dat hier een kampeerterrein ligt. Op verschillende hoogtes liggen kleine en grotere plekken, zonder nummer. Het kleine sanitairgebouw ligt aan de overkant van de onverharde weg, zodat het nóg meer lijkt alsof je echt in de natuur staat. Mooi gelegen in de Veluwe dus ook hier is genoeg te wandelen, fietsen en te bezoeken. Bekijk het kampeerterrein hier

Natuurkampeerterrein de Vlagberg

De bomen winnen het hier van de kampeermiddelen. In een prachtige bosrijke omgeving aan de boswachterij Sint-Anthonis, vind je mooie beschutte plekken op een relatief groot terrein. Met speelplek voor de kinderen, de mogelijkheid om vuur te maken en een loosplek voor campers is dit een prachtplek om de natuurgebieden bij Sint-Anthonis te verkennen. Bos, heide of boerderijtjes, je komt het hier allemaal tegen. Ook hier kun je leuke excursies doen met de boswachter. Bekijk het kampeerterrein hier

 

Natuurkampeerterrein Amstelkade

Natuurkampeerterrein Amstelkade ligt, hoe kan het ook anders, aan de Amstelkade. De Kromme Mijdrecht meandert hier midden door het Groene Hart, waar de Amstelkade op haar beurt weer langs slingert. Deze autoluwe weg is mooi om te fietsen, bijvoorbeeld een mooie tocht van 14 kilometer van het Woerdense Verlaat langs de Kromme Mijdrecht naar Natuurgebied Uithoorn. Het kampeerterrein Amstelkade is een sympathiek en sfeervol kampeerterrein in de buurt van de randstad, maar toch in de natuur met verschillende soorten kampeerplekken tussen de dieren. Je kunt in het open veld staan, maar ook op plek op het grind, waar de dieren ’s avonds een kijkje komen nemen bij de openstaande campers. De vele dieren komen van de zorgboerderij en kinderboerderij van het terrein, die ook voor kinderen te bezoeken is. Even genoeg van het fietsen en de dieren? Geniet van het terras van de theetuin! Heb je een camper van zwaarder dan 3500kg, neem dan even contact op met de beheerder voordat je dit kampeerterrein bezoekt. Bekijk het kampeerterrein hier.

 

Nu wel een leuke natuurcamping in Nederland gevonden maar nog geen camper of caravan? Bekijk onze campers en caravans via deze button. Heb je een camper of caravan en wil je anderen ook laten genieten van een kampeervakantie dit jaar? Start met verhuren en zet je camper of caravan online

Bekijk onze campers en caravans

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>