Stappenplan schone camper of caravan meegeven

Het schoonmaken van de camper of caravan voordat je hem meegeeft aan de huurder is nu extra belangrijk geworden. De kans op besmetting via een oppervlak is niet groot, maar het virus kan wel via deze manier worden overgedragen. Met een warm sopje en zeep verwijder je zoveel virusdeeltjes dat besmetting eigenlijk niet meer mogelijk is. We geven je tips voor het schoonmaken van je camper of caravan in dit stappenplan.

Stap 1: Zorg voor de goede spullen in huis.

Het schoonmaken van je camper of caravan doe je bij voorkeur met microvezeldoekjes, een warm sopje met allesreiniger en iets om oppervlaktes mee af te stoffen. Welke reiniger je gebruikt maakt niet veel uit, virussen worden door het goed wassen met water en zeep vernietigd. Het gebruik van desinfectiemiddelen wordt niet aangeraden door experts, en ook het gebruik van desinfecterende handgel kan soms meer slecht dan goed doen. 

Stap 2: Voorbereiding en droog schoonmaken

Zorg dat het schoonmaken de laatste stap is van de voorbereiding van de verhuurperiode. Zorg dat alles aanwezig is in het voertuig en de tanks leeg zijn (behalve de brandstof natuurlijk) en dat je na de schoonmaak niet meer terug hoeft in de camper of caravan. Dan kun je nu beginnen aan de eerste stap van het schoonmaken: het droge schoonmaken. Je begint met het afstoffen van de oppervlaktes en gaat met een stofzuiger de camper of caravan in als dat mogelijk is. 

Stap 3: Nat schoonmaken

Na het droog schoonmaken begin je met een sopje de oppervlaktes af te nemen. Kijk ook op de gebruiksvoorschriften van je reinigingsmiddel voor eventuele specifieke toepassingen. Begin bij de minst vieze onderdelen en werk van hoog naar laag. Zo vallen ongewenste deeltjes niet op een plek die al schoon is. 

Stap 4: Extra aandacht

Bij de schoonmaak kun je extra aandacht geven aan oppervlaktes die veel worden aangeraakt. 

  • Kranen
  • WC bril, schuifjes en knopjes in de badkamer 
  • Handgrepen
  • Tafelblad
  • Keukenblad
  • Grepen of knoppen van kastjes en deurtjes
  • Stuur
  • Versnellingspook
  • Sleutels

Stap 5: Laat de boel achter

Nadat je de schoonmaak hebt gedaan trek je de deur achter je dicht (en maak je het portier en handgreep nog even schoon) en ga je de camper niet meer in. Zorg dat je niet meer de camper in hoeft en dat de volgende persoon die de camper betreedt de huurder is. 

Met een goede schoonmaak maken we samen het reizen met de camper nog veiliger. Heb je vragen, dan staan wij natuurlijk altijd voor je klaar!

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>