Op vakantie in eigen land; op anderhalve meter afstand

Hoe haal je het meeste uit je vakantie zolang de maatregelen gelden om het coronavirus in te dammen? Meer dan ooit lijkt kamperen die ideale manier om te reizen. Je bent flexibel bent in het kiezen van je bestemming, als de condities veranderen dan kan je ook zo weer naar een andere plek. Daarnaast vermijd je makkelijker drukke plekken zoals het openbaar vervoer, hotels en restaurants. En op 1,5 meter afstand blijven is in de natuur natuurlijk geen probleem. Martijn peeters nam de proef op de som.....

“We moeten met z’n allen nadenken hoe we de RIVM-richtlijnen ook op de camping kunnen toepassen. Denk aan het veilig gebruik maken van sanitairgebouwen en anderhalve meter afstand houden op de camping. Het makkelijkste is natuurlijk gebruik maken van voertuigen met eigen keukenblok, toilet en douche.” Een zelfvoorzienende camper is een mooie oplossing om zonder zorgen te kamperen. Maar wat nou als je voertuig niet beschikt over een eigen toilet of douche? Ook daar is een oplossing voor. Denk maar eens aan van die ‘multipurpose’ douche-, toilet- of omkleedtentjes.

Klik op de afbeelding om de afbeelding te bekijken. Het interview start op minuut 23.

Zet daar je campingtoilet in, of hang daar je mobiele douchewaterzak aan, en voilà: je hebt zojuist je eigen sanitaire ruimte gecreëerd!

Ben je niet in bezit van een zelfvoorzienende camper, en is bovengenoemde campinghack niet voor jou weggelegd? Dan kun je natuurlijk ook veilig gebruik maken van het sanitair op de camping. Neem dan wel de regels in acht die de camping heeft opgesteld. Vaak betekent dat een speciale in- en uitgang en een maximaal aantal toegestane personen per ruimte. De ruimtes worden in veel gevallen ook vaker schoongemaakt dan normaal.

zonnedouche

De natuur en ruimte in

Ja, het is even back-to-basics, maar was kamperen dat niet altijd al? Dichtbij de natuur zijn, wij vinden het heerlijk. De vrijheid om dichtbij de natuur te zijn heeft in het nieuwe normaal ook nog extra voordelen: je vermijdt de drukte en houd je met gemak aan de 1,5 meter richtlijn. De natuur opzoeken is dé oplossing om drukte te vermijden tijdens je kampeervakantie. Martijn: “Als je kijkt naar het oppervlak van Nederland en het aantal Nederlanders, dan blijft er per persoon 2400m2 over. Dan zou je toch zeker denken dat je 1,5 meter afstand van elkaar kunt houden?”
Maar wat is er dan allemaal te doen in eigen land?

Op avontuur in eigen land

Wat dacht je van kamperen bij de boer of logeren bij de boswachter? Een rondje langs de mooiste Nederlandse Nationale Parken? Oesters plukken in Zeeland of de mooiste natuurkampeerterreinen ontdekken? De boot op en met je camper naar Texel? Of naar Flevoland? Gelderland? Overijssel? Limburg? Genoeg bijzondere tripjes te maken. Al onze inspiratie over reizen in Nederland vind je hier.

Camptoo op tv

Naast Nieuwsuur was ook Hart van Nederland van de partij en wilde antwoord op de vraag. Gaat de camper de vakantie redden? Bekijk het stuk uit de uitzending hier.

Ben je benieuwd en wil je zelf ook een keer een camper of caravan huren? Bekijk hier de campers en caravans.

Bekijk onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

  1. Hans Kanters says:

    We hebben de vervelende coronaperiode voor een goed deel achter de rug. Wel zijn er nog beperkingen maar hierdoor worden mensen creatief en gaan zoeken naar wat wel kan. En dat vind ik naast de vele negatieve gevolgen ook weer mooi.
    Dus mensen ga lekker op vakantie in eigen land en geniet ervan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>