Mag ik in België kamperen met het coronavirus?

Vanaf 12 maart gelden er in België maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Gelukkig is er op dit moment een heleboel weer mogelijk. Wat kan er nu wel en niet?

Situatie in België vanaf 8 juni

Vanaf maandag 8 juni zal er een nieuwe stap van de afbouwfase volgen waardoor meerdaagse reizen weer mogelijk zijn. De campings zijn weer open voor Belgische gasten. Per camping verschilt het wat voor voorzieningen geopend zijn, maar de sanitaire voorzieningen en restaurants zijn in veel gevallen gewoon open. Bekijk het op de website van de camping of neem contact op met de eigenaar. Alle informatie over de huidige situatie is te vinden op het crisiscentrum.  

Grenzen weer open

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk zijn om te reizen naar andere landen, mits die landen zelf geen beperkingen hebben. Bekijk vlak voor je vertrek wat de regels en adviezen zijn voor uw bestemming. Voor meer informatie over de grenzen, bekijk de site van het crisiscentrum. In onderstaande kaart hebben we weergegeven naar welke landen u volgens Buitenlandse Zaken kunt reizen wanneer het een niet-essentiële reis betreft. Bekijk altijd voor uw reis het advies voor het desbetreffende land en hoe uw verzekering daarmee om gaat. Vind de reisadviezen per land hier

Een camper of caravan boeken via Camptoo voor de zomer

Met een camper of caravan op vakantie gaan is zeker dit jaar de ideale manier van reizen. Met een camper met eigen sanitair ben je volledig zelfvoorzienend en geniet je de grootste vrijheid. Bekijk hier alle zelfvoorzienende campers van Camptoo. 

Nu een stap vooruit

In de zomer hopen we weer volledig op vakantie te kunnen, volgens de richtlijnen van de overheid. Voor alle zekerheid adviseren we om een reis in de buurt te plannen omdat het voor veel vakantielanden nog onzeker is wat er mogelijk is. Het mooiste is natuurlijk een mooie plek in de natuur waar je makkelijk 1.5m afstand kunt houden. Bekijk hier een aantal tips om in eigen land op vakantie te gaan. 

De overdracht

In deze tijd is het belangrijk om de overdracht van de camper of caravan net even iets anders te doen dan normaal. Houd afstand en desinfecteer het voertuig naderhand grondig. Bekijk ons advies en tips om dat zo veilig mogelijk te doen hier.

Klachten? Verplaats je boeking!

Vertoont er iemand in je gezelschap klachten of griepverschijnselen? Blijf dan thuis en verplaats je boeking naar een later moment in het jaar. Verplaatsen niet mogelijk? Annuleer dan je boeking, zodat je het virus geen kans geeft om verder te verspreiden.

Mobilhome of caravan huren? Bekijk onze campers en caravans hieronder:

Bekijk onze campers en caravans

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>