Hoe doe ik de overdracht veilig ivm Corona / COVID-19?

Veel mensen maken zich zorgen om het Coronavirus, en terecht natuurlijk.

In deze blog bespreken we even kort een belangrijk moment bij het huren van een camper of caravan: het overdrachtsmoment, het moment waarop huurder en verhuurder de camper aan elkaar overdragen. Met een paar simpele handelingen is dit al snel heel veilig te maken. Volg dus graag de volgende tips als je alle mogelijke risico’s wilt vermijden:

  • Reinig het voertuig goed met een ontsmettend middel vlak voor uitgifte en raak daarna niks meer aan in het voertuig. Denk bij het schoonmaken vooral ook aan alle plekken die je vaak aanraakt, zoals de handgrepen, deuren, stuur en versnellingspook. Dit is aan de verhuurder om te doen voor de uitgifte, en aan de huurder om te doen voor de teruggave. Voor de huurder: als je het voertuig terugbrengt, haal eerst alle bagage uit het voertuig, en doe nog even een rondje met een doekje met allesreiniger voor je aanbelt bij de verhuurder. Lees hier ook ons stappenplan voor het schoonmaken van de camper of caravan.
  • Bij de overdracht: schud geen handen. Idealiter doen alleen de eigenaar en de hoofdhuurder de overdracht; vraag de rest van je reisgezelschap nog even in de auto te blijven.
  • Bij het ophalen: als verhuurder is het niet verstandig nu nog iets aan te raken, omdat je het voertuig nu juist helemaal vrij hebt gemaakt van virusdeeltjes die je zelf zou kunnen overdragen. Als je dus bijv. de badkamer wilt laten zien, vraag de huurder de deur open te doen.
  • Bij het terugbrengen: nu heb je als huurder al jouw mogelijke virusdeeltjes verwijderd, dus kun je beter niks meer aanraken en de verhuurder vragen het voertuig te inspecteren.

Zo houden we het zo veilig mogelijk! Bekijk ook hoe verhuurder Wouter zijn camper verhuurt en hoe hij zorgt voor een veilige overdracht in de video hieronder.

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>