Staycation in België: waar vind je de mooiste plekken voor een vakantie in eigen land?

Het zal deze zomer druk worden in eigen land en de meest bekende plekken zijn misschien niet de beste optie om naar toe te gaan om de drukte te vermijden. Wat gaan we dan ontdekken in België? We hebben de mooiste plekjes voor je uitgezocht. 

Het devies zal blijven: mijd drukke plekken. We zullen in dit artikel de minder bezochte toeristische plekken te belichten, of een rustigere manier zien te vinden voor de highlights in eigen land. 

De valleien van de rivieren

De maasvallei/ Meuse 

De maasvallei lijkt gemaakt voor een campertrip! Vanaf Luik tot aan Dinant kun je heerlijk wandelen of fietsen door de weilanden, bossen of langs de rivier. Het rijden langs de bijzondere historische dorpen en kastelen aan de maas maakt het al de moeite waard zonder uit te stappen. De citadel van Dinant is een van de hoogtepunten onderweg. Een alternatieve manier om de vallei te bekijken is vanaf het water, in een kano!

Dinant

Semoisvallei

Vanaf de maasvallei gaan we door naar de Semoisvallei, een vertakking van de Maas. Langs de sterk meanderende rivier kom je onder andere langs sporen van de tabaksteelt die hier plaatsvond en langs het middeleeuwse stadje Bouillon met haar bekende kasteel. Als het weer een beetje meezit levert het dit soort prachtige platen op!

Bouillon

Fietsparadijs Limburg

De provincie Limburg etaleert zichzelf als een waar fietsparadijs. Met genoeg leuke fietsroutes in de buurt zou dat ook wel eens waar kunnen zijn. Wij pikken er nog 2 bijzondere stukken uit, namelijk een fietsroute tussen de boomtoppen (ja, de boomtóppen) en door het water (inderdaad, dóór het water). In Pijnven fiets je via een dubbele cirkel tot op 10 meter hoogte tussen de boomtoppen. In eenzelfde rondje zou je naar Bokrijk kunnen fietsen, waar de weg ineens daalt zodat je met je hoofd op waterhoogte fietst, midden door een vijver! Verder fiets je langs natuurgebieden met vijvers, zandvlaktes en bossen!

Foto door Willy Leenders

Uitgestrekte geschiedenis

Dat een groot stuk uit de wereldgeschiedenis in België ligt zal geen verrassing zijn. Voor sommigen zal het wel een verrassing zijn hoeveel er te zien, te doen en te leren valt over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Misschien had je altijd al eens de Menenpoort willen bezoeken, het indrukwekkende eerbetoon aan de gesneuvelden. De Last Post is ten tijden van het schrijven van dit artikel nog niet toegankelijk voor publiek, hou deze site in de gaten voor wanneer het wel weer kan. In de buurt kun je het museum In Flanders Fields bezoeken, dat sinds 30 mei weer geopend is. Liever niet de drukte in? In de buitenlucht zijn een aantal indrukwekkende begraafplaatsen te vinden. Een ander uitgestrekt gebied is waar de Slag bij Waterloo plaatsvond, waar je rustig rond kunt wandelen om de plek van de slag van dichtbij te bekijken. Eventueel kun je een bezoek brengen aan het bijbehorende museum. Tip bij het bezoeken van bovenstaande plekken: voor een rustige ervaring, ga vroeg in de ochtend of laat in de middag.

Laatste tips

Wil je toch de Ardennen in? Bekijk hier de mooiste plekken in de Ardennen. Tip: zoek een keer niet het meest voor de hand liggende plekje uit maar ga misschien iets verder van grote attracties staan. Lekker rustig en misschien wel een verborgen parel die je ontdekt voor volgende jaren! Het gehele jaar kun je terecht op deze bijzonder fraaie camping: Petite Suisse in het hart van de Ardennen. Met een panorama uitzicht en een goede locatie zit je hier goed!

Op pad met een camper?

Bezig met vakantieplannen? Bekijk al onze campers en caravans voor een vakantie met de ultieme vrijheid.

Bekijk onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>