5 schitterende manieren om te kamperen in Nederland

Met een leuke camping is de helft van je vakantie al geslaagd. Wij helpen je om de mooiste campings in Nederland te vinden, op 5 verschillende manieren.

Natuurkampeerterreinen van Nivon

Door Nederland verspreid heeft Nivon 7 kampeerterreinen midden in de natuur. Van Friesland tot Limburg kun je genieten van een betaalbare overnachting op een mooie plek. Vaak op plekken waar je goed kunt wandelen of fietsen, langs een langeafstandspad of fietsroute. Wij zijn zelf erg benieuwd naar natuurkampeerterrein de Meenthe. Een ideale plek om de Weerribben-Wieden of het Drents-Friese Wold te ontdekken. Bekijk alle kampeerterreinen hier.

Natuurkampeerterreinen uit het Groene Boekje

In dit Groene Boekje geen spelling, maar kampeerterreinen! Als je natuurkampeerder wordt voor €14,95, heb je voor het hele jaar toegang tot alle kampeerterreinen die in het Groene Boekje staan (je moet nog wel de accommodatie betalen voor je overnachting). Deze kampeerterreinen liggen allemaal op een mooie plek in de natuur, door heel Nederland. De terreinen zijn rustig, groen en je kunt er lekker genieten van het buiten zijn. Onze collega’s zijn ook vaak op onderzoek geweest op deze campings, zie hier onze top 5.

Kamperen in de achtertuin

Op een aantal plekken in Nederland (maar ook in het buitenland) stellen mensen hun achtertuin beschikbaar aan kampeerders. Zo kun je lokaal genieten, en heb je vaak leuk contact met de eigenaren op een klein terrein. Niet alle plekken laten campers of grote campers toe, dus let goed op bij het boeken of ze geschikt zijn voor campers! Bekijk de campspaces hier.

5 keer kindercampings

Als de kinderen gelukkig zijn, dan zijn de ouders vaak ook een stuk gelukkiger. Daarom is een camping met leuke speeltoestellen, interessante natuur of leuke animatie voor de kinderen altijd een goed idee. Zo kun je kamperen bij een gigantische zandbak, bij een camping met sprookjesthema of laat je kinderen meedoen aan een musical op de camping! Gegarandeerd plezier. Bekijk hier de 5 campings die we hebben uitgezocht.

Tussen de koeien, weilanden of konijnen

Dit blijft ook een favoriet van ons: het kamperen bij de boer. Het verschilt heel erg per accommodatie hoe het terrein er uit ziet en of er dieren aanwezig zijn, en of de boerderij nog in bedrijf is. Een beetje onderzoek van tevoren kan dus geen kwaad. Zo kun je het kampeerterrein zoeken dat goed past bij wat jij leuk vindt. Op de website van de Vekabo vind je alle kampeerterreinen op het platteland. Je kunt zelf filteren of je aan het water of bij het bos wilt staan!

 

Camping geboekt, nu nog een camper of caravan? Bekijk al onze campers en caravans via de button hieronder.

Bekijk onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>