Camperroutes Nederland: 10 unieke routes in eigen land

"Ik doe dit jaar een staycation." Of: "Ik ga dit jaar ons eigen land ontdekken." Die zinnen snappen wij wel: Nederland is schitterend en wij promoten al jaren vakanties in eigen land. Met mooie camperroutes in Nederland en met je eigen huisje op wielen bij je, dan kan jouw staycation eigenlijk al niet meer mis gaan.

Camperroute door Overijssel

Wat stel jij je voor bij de provincie Overijssel? Wij zien veel mooie natuur, veel water en sfeervolle dorpen en (Hanze)steden. Ik weet zeker dat je op deze route nieuwe dingen gaat ontdekken! Van Hollands Venetië tot de prachtige natuur in Weerribben-Wieden naar de Sallandse Heuvelrug. Tot slot komen we tot rust in het oosten van het land. Bekijk hier de route.

De natuur van Nederland in: Nationale Parken

Waan jezelf in Frankrijk, de woestijn of zelfs in de steppes van Afrika! De natuur van Nederland heeft zoveel te bieden als je weet waar je moet zoeken. Een staycation in Nederland hoeft ook niet eens ver bij je van huis te zijn. Veel van de mooiste plekken zijn al mooi gebundeld in de Nationale Parken, de meeste hiervan hebben we bezocht omdat we zelf ook groot fan zijn. Creër je eigen route langs onze favoriete Nationale Parken. Ontdek lekker centraal de heuvelachtige bossen van de Utrechste Heuvelrug, ga op sahara-expeditie in de Loonse en Drunense Duinen of wandel door de mooiste duinen van Nederland in de Kennemerduinen. Bekijk al onze favoriete Nationale parken hier.

staycation Nederland

Foto: Expeditie Achtertuin, Dirk Wijnand de Jong

Camperroute door het mooiste van Nederland?

Kun je over discussieren natuurlijk, maar de Veluwe staat toch wel erg hoog in de meeste lijstjes. En de Hoge Veluwe nog hoger! Lees hier waar je heen moet en waarom je naar de op de Veluwe moet kamperen.

Echt Hollands(of Fries): de Elfstedentocht

Of we hem ooit nog gaan schaatsen dat zal de toekomst leren, maar ondertussen doen wij ‘m mooi met onze camper! De Elfstedentocht is een icoon in de Nederlandse cultuur, en waar de schaatsers weinig tijd hebben om te genieten van de omgeving stoppen wij met de camper des te vaker om ons goed te doen aan de mooie highlights van Friesland. Startend en eindigend in Leeuwarden (net als in het echt) kom je langs de elf steden met elk hun eigen karakteristieke highlight. Bekijk hier onze route, met elk stadje een ander uitstapje.

Een camperroute door Zeeland

Overal water dichtbij, de mooiste stranden en genieten van culinair Zeeland. Geen slecht vooruitzicht voor een vakantie. Op de fiets over de mooiste bruggen van Nederland, langs Neeltje Jans of met de veerboot: hoe je ook over het water gaat, het is altijd een belevenis. Oesters plukken, zeedieren spotten of de dorpjes bezoeken die stuk voor stuk op een ansichtkaartje kunnen zijn allemaal goede opties voor jouw fijne Zeeuwse vakantie. Lees hier alle tips over Zeeland of bekijk onze campers in Zeeland. Zeg je camperroutes Nederland, dan kun je Zeeland echt niet missen!

Staycation-Nederland-heaven: Waddeneilanden

Of je de camper even laat staan en het autovrije Vlieland of Schiermonnikoog bezoekt, of dat je met de camper naar Texel, Ameland of Terschelling gaat, het zijn stuk voor stuk eilanden voor een onvergetelijke vakantie. Ons persoonlijk favoriet met de camper is Texel, met haar grote uitgestrekte natuurgebied. Lees hier alles over een campervakantie naar Texel of bekijk de video.

Hou je niet van oud? De jongste camperroute door Nederland

De jongste provincie van ons land kent nog maar een kleine geschiedenis, maar wel een heel bijzondere. Alles wat met watersport te maken heeft kun je in Flevoland wel vinden! En anders rust je toch gewoon even lekker uit op het strand? Of duik je Nationaal Park Oostvaardersplassen in? Bekijk hier de camperroute.

camper huren Flevoland

Camperroute door bijna-buitenland

Zuid-Limburg is toch wel een soort van bijna-buitenland voor veel Nederlanders. Als er dialect wordt gesproken heb je soms moeite mensen te verstaan en de heuvels die je tegenkomt zie je nergens anders in Nederland. Maar ook de schoonheid van het landschap en de gastvrijheid van de Limburger vind je nergens anders, bekijk daarom hier de route door Limburg.

Er gaat niets boven een goede camperroute!

En ook niets boven Groningen natuurlijk, zowel stad als provincie. In deze camperroute gaan we op ontdekking in de grote stad, maar ook in een oude en schitterende vesting. Tot slot genieten we van de natuur in Nationaal Park Lauwersmeer en zoeken we nog een bijzonder bouwwerk op. Bekijk de route hier.

camper huren Groningen

Met een goede camping ben je op de helft

Want als je een leuke camping hebt op een goede locatie, dan is je vakantie al bijna geslaagd. Met een fijne natuur om je heen om te wandelen of te fietsen, en ook gelijk een fijne plek om je terug te trekken bij je camper of juist een praatje met de buren te maken. Maak dus een mooie camperroute langs deze fijne plekken. De camping een belangrijk onderdeel van je vakantie. We hebben hier een aantal natuurkampeerterreinen op een rijtje gezet waarvandaan je mooi kan fietsen en wandelen én je op een mooie plek staat.

staycation Nederland

Nog niet uitgekeken op de camperroutes in Nederland? Bekijk hier alle routes, campings en tips in Nederland. Camper of caravan huren voor je trip? Klik op de button hieronder.

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>