Ik wil mijn camper verkopen, hoe doe ik dat? (Of is verhuren ook een optie?)

Aan het einde van het kampeerseizoen maken veel campereigenaren de balans op. Terugkijkend op de zomer realiseer je je misschien dat dit jaar er eigenlijk weinig gebruik is gemaakt van de camper, terwijl het toch aardig wat kosten met zich mee brengt. Andere camperaars komen juist tot de conclusie dat ze nog vaker op pad willen en dat ze daarom een nieuwe of andere camper aan willen schaffen. Camptoo biedt je een alternatief waardoor je misschien je camper niet hoeft te verkopen. Staat je besluit vast, lees dan ook vooral verder voor onze tips voor een goede en veilige verkoop van je camper.

Stap 1 – Waarom wil je je camper verkopen?

  • Ik wil mijn camper verkopen vanwege de hoge kosten. Allereerst is het goed om alle kosten eens op een rijtje te zetten. Wat ben je per jaar kwijt aan jouw camper. We hebben in deze video alle vaste lasten als stalling en afschrijving op een rijtje gezet, zo kun je het gemakkelijk voor jezelf eens uitrekenen. Vind je deze kosten te hoog maar zou je eigenlijk wel graag je camper behouden? Overweeg dan om hem enkele weken te verhuren wanneer je er zelf niet mee op pad gaat. Zo kun je wat van de vaste lasten terugverdienen, waardoor je voordelig een camper bezit en er zelf ook nog lekker van kunt genieten! Klik hier voor meer informatie over verhuren.
  • Ik wil een nieuwe camper kopen. Altijd leuk om op zoek te gaan naar een nieuwe camper! Het is geen gemakkelijke zoektocht, want er zijn zoveel wensen en zoveel mogelijkheden. Ook daar kunnen we je bij helpen, bekijk hier onze video: waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe camper? Bij Camptoo zien we steeds vaker dat mensen bij de aankoop van een nieuwe camper hun eigen camper houden, alleen om te verhuren. Zo heb je altijd je eigen camper gereed om zelf mee op pad te gaan, terwijl de andere camper een leuk extra inkomen bied.
  • Anders, namelijk… De belangrijkste vraag om aan jezelf te stellen is of je nog geniet van het op pad gaan met je eigen camper. Wil je je camper eigenlijk niet kwijt, maar zijn er omstandigheden waardoor je toch de verkoop overweegt? Dat kan natuurlijk, lees hieronder de tips voor een makkelijke verkoop van je camper. camper verkopen

Stap 2 – Camper voorbereiden voor verkoop

Je hebt besloten dat je je camper gaat verkopen. De eerste stap is om deze in een ideale verkoopconditie te krijgen. Je camper wordt al snel een stuk meer waard wanneer je hem goed voorbereidt voor de verkoop. Het is echt de moeite waard om je camper van binnen en buiten grondig te reinigen, op te ruimen en kleine reparaties uit te voeren. Ga eventueel langs de garage voor een beurt. Wanneer de koper direct met je camper op stap kan, is dat natuurlijk voor de koper heel fijn, en ook wat waard. Zorg dat je ook goede foto’s hebt van je voertuig en de documentatie op orde, zodat de kopers goed weten wat ze kunnen verwachten.
camper verkopen

Stap 3 – Camper verkopen – Particulier of via verkoper?

Wil je snel van je camper af en er zelf niet te veel moeite in steken? Dan kun je het beste verkopen via een online platform of jouw lokale verkoper. Deze partijen bieden verschillende diensten aan die het je wat makkelijker maken. De keerzijde is dat de opbrengst voor jouzelf een stukje lager ligt. Verkoop je jouw kampeervoertuig particulier? Dan ligt je winst vaak hoger, maar moet je er ook iets meer je best voor doen. Probeer verschillende verkoopkanalen. Je kunt natuurlijk je camper verkopen via marktplaats, campersencaravans.nl, Facebook(groepen) of een ouderwets a4tje achter je raam. Wees creatief en zorg voor een mooie advertentie. Wat wij onze verhuurders ook altijd meegeven: een goede advertentie is echt heel erg belangrijk. Wees zo duidelijk en uitgebreid mogelijk in je tekst en wat er aan mogelijkheden zijn en goede foto’s kunnen dit verduidelijken. Zo beantwoord je al veel vragen die een potentiële koper kan hebben en voorkom je dat mensen bij jou camper komen kijken terwijl deze misschien helemaal niet geschikt is voor hun wensen. Terwijl ze dit van tevoren al hadden kunnen weten. Je advertentie is echt je uithangbord van je camper.camper verkopen

Stap 4 – Bezichtigingen van de camper en de uiteindelijke kopers van je camper

Nu zal je met potentiële kopers een afspraak maken om de camper te bezichtigen en waarschijnlijk willen ze ook een proefrit maken. Het is fijn om zelf in de bijrijdersstoel te zitten zodat je eventuele aanwijzingen makkelijk kunt geven. Zorg voor een makkelijk te rijden rondje zodat je niet in moeilijke situaties terecht komt. Je kan eventueel ook op een makkelijke plek afspreken. Wanneer de deal rond is ga je samen met de koper (of de koper alleen) naar een kentekenloket van PostNL of een RDW balie om de camper over te zetten op naam van de koper. Zorg dat je voor die tijd of gelijktijdig het geld ontvangt.

Toch nog even niet verkopen?

 

Camptoo is het grootste deelplatform voor campers en caravans van Nederland. Wij kunnen je helpen om het verhuren van je camper veilig, leuk en makkelijk te maken. Wil je kijken of je misschien de kosten van je camper kunt terugverdienen door hem te verhuren? Klik op de button hieronder voor meer informatie.

Bereken hoeveel je kunt verdienen met verhuren

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>