Staycation in Nederland: 5 tips voor een toffe vakantie in eigen land

"Ik doe dit jaar een staycation." Of: "Ik ga dit jaar ons eigen land ontdekken." Misschien wel de meest gesproken zinnen over de vakantie van dit jaar. En dat snappen wij wel: Nederland is schitterend en wij promoten al jaren vakanties in eigen land. Ook is het op dit moment fijn om niet te ver van huis te zijn omdat het ook nog onzekere tijden zijn. Heb je dan ook nog je eigen huisje op wielen bij je, dan kan jouw staycation eigenlijk al niet meer mis gaan.

De natuur van Nederland in: Nationale Parken

Waan jezelf in Frankrijk, de woestijn of zelfs in de steppes van Afrika! De natuur van Nederland heeft zoveel te bieden als je weet waar je moet zoeken. Een staycation in Nederland hoeft ook niet eens ver bij je van huis te zijn. Veel van de mooiste plekken zijn al mooi gebundeld in de Nationale Parken, de meeste hiervan hebben we wel bezocht omdat we zelf ook groot fan zijn. Ontdek lekker centraal de heuvelachtige bossen van de Utrechste Heuvelrug, ga op sahara-expeditie in de Loonse en Drunense Duinen of wandel door de mooiste duinen van Nederland in de Kennemerduinen. Bekijk al onze favoriete Nationale parken hier.

staycation Nederland

Foto: Expeditie Achtertuin, Dirk Wijnand de Jong

Echt Hollands(of Fries): de Elfstedentocht

Of we hem ooit nog gaan schaatsen dat zal de toekomst leren, maar ondertussen doen wij ‘m mooi met onze camper! De Elfstedentocht is een icoon in de Nederlandse cultuur, en waar de schaatsers weinig tijd hebben om te genieten van de omgeving stoppen wij met de camper des te vaker om ons goed te doen aan de mooie highlights van Friesland. Startend en eindigend in Leeuwarden (net als in het echt) kom je langs de elf steden met elk hun eigen karakteristieke highlight. Bekijk hier onze route, met elk stadje een ander uitstapje.

Een tocht door Zeeland

Overal water dichtbij, de mooiste stranden en genieten van culinair Zeeland. Geen slecht vooruitzicht voor een vakantie. Op de fiets over de mooiste bruggen van Nederland, langs Neeltje Jans of met de veerboot: hoe je ook over het water gaat, het is altijd een belevenis. Oesters plukken, zeedieren spotten of de dorpjes bezoeken die stuk voor stuk op een ansichtkaartje kunnen zijn allemaal goede opties voor jouw fijne Zeeuwse vakantie. Lees hier alle tips over Zeeland.

Staycation-Nederland-heaven: Waddeneilanden

Of je de camper even laat staan en het autovrije Vlieland of Schiermonnikoog bezoekt, of dat je met de camper naar Texel, Ameland of Terschelling gaat, het zijn stuk voor stuk eilanden voor een onvergetelijke vakantie. Ons persoonlijk favoriet met de camper is Texel, met haar grote uitgestrekte natuurgebied. Lees hier alles over een campervakantie naar Texel of bekijk de video.

Met een goede camping ben je op de helft

Want als je een leuke camping hebt op een goede locatie, dan is je vakantie al bijna geslaagd. Met een fijne natuur om je heen om te wandelen of te fietsen, en ook gelijk een fijne plek om je terug te trekken bij je camper of juist een praatje met de buren te maken. De camping een belangrijk onderdeel van je vakantie. We hebben hier een aantal natuurkampeerterreinen op een rijtje gezet waarvandaan je mooi kan fietsen en wandelen én je op een mooie plek staat.

staycation Nederland

Nog niet uitgekeken op Nederland? Bekijk hier alle routes, campings en tips in Nederland. Camper of caravan huren voor je trip? Klik op de button hieronder.

Bekijk onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>