De leukste herfstactiviteiten op een rijtje!

Geel, groen, rood, oranje, bruin. De natuur transformeert tijdens de herfst in al deze kleuren en meer. Het is de tijd van mooie wandelingen, regenjassen en warme chocolademelk. Weet jij nog niet helemaal hoe jij je herfstvakantie gaat vullen? We zetten hieronder de leukste herfstactiviteiten op een rijtje.

Jouw innerlijke kind naar boven halen

Wil jij graag gaan wandelen, maar heb je dat ene mooie rondje door het bos bij jou in de buurt nou onderhand wel gezien? Ga in je herfstvakantie eens op speurtocht en ontdek tegelijkertijd nieuwe plekken! Iedereen wenst weleens om weer kind te zijn en op ontdekkingsreis te gaan. Dit kun je doen met Geocaching; schatzoeken voor volwassenen. Met dit spel krijg je coördinaten en opdrachten die je naar een verborgen schat leiden. Deze schat kan van alles zijn en ze kunnen overal liggen, vaak worden ze verstopt in mooie gebieden. Geniet tijdens de zoektocht dus vooral van de snel veranderende natuur om je heen. Houd je ogen open voor kleurrijke paddenstoelen of bijzondere spinnenwebben. Wil jij op zoek gaan naar deze verborgen schatten, lees hier verder hoe Geocaching in zijn werk gaat. Dit is overigens niet iets wat alleen bij herfstactiviteiten hoort, Geocaching is leuk het hele jaar door! 

Herfsactiviteiten

Uitwaaien!

Natuurlijk kan dit niet missen op een lijst met herfstactiviteiten. In de zomer moet je een soort hink-stap-sprong over de liggende badgasten doen, in de herfst ben je samen met een goede jas en een leuke partner de enige op het strand. Trek dus snel met de camper naar het water en aanschouw de ruige zee. Dit is ook de ideale tijd om vogels te spotten! Zo heb je bij stormachtig weer met een zware noordwestenwind de ideale omstandigheden om zeevogels zoals roofmeeuwen te zien die normaal gesproken niet in Nederland voorkomen. Onze tip: kies het strand bij Vrouwenpolder in Zeeland en ga lekker wandelen langs de kustlijn met een mooi uitzicht op het bekendste Deltawerk van Nederland: de Oosterscheldekering. Wandelen is niet de enige manier van uitwaaien hier. Trotseer de Noordzee en neem een les wind- of kitesurfen. Wil je toch liever droog blijven? Neem het zekere voor het onzekere en geniet van de zilte zeelucht vanaf de rug van een paard. Wanneer je het toch beetje frisjes hebt gekregen kun je bij het beste strandpaviljoen van Nederland van 2020 opwarmen en genieten van échte Zeeuwse mosselen. Wil jij nog andere Zeeuwse highlights bezoeken, haal dan je favorieten uit deze blog. Wil je liever richting het noorden, bezoek dan de waddeneilanden of het water bij Egmond aan Zee, een van de mooiste stranden van Nederland!

Herfstactiviteiten , zeeland, strand

Knutselen en griezelen

Wanneer je voldoende hebt genoten van de frisse buitenlucht en je even je jas wilt laten drogen hebben we ook nog een aantal tips om je binnen goed te kunnen vermaken. Wees creatief en ga gezellig samen knutselen, er zijn online tal van ideeën te vinden! Kijk bijvoorbeeld hier. Wil jij liever je camper al helemaal in de oktoberstemming krijgen? Maak dan je eigen Volkswagen pompoenlamp voor Halloween. Neem ook eens een bezoekje bij het imposante kasteel de Haar in Utrecht. Dit middeleeuws kasteel kenmerkt zich door de rijke geschiedenis en bijzondere verhalen die zich binnen de muren af hebben gespeeld. Ook erg leuk voor de kinderen: van 10 tot 25 oktober krijg je een gratis speurtocht bij je bezoek!

Herfstactiviteiten , Kasteel de Haar

Volg de zon

Ga je liever een stukje verder op pad? Pak dan snel je kampeerspullen in, haal het modder van je schoenen en stap in je camper want er is genoeg te zien. Wij hebben al eerder een blog geschreven over wat de mooiste plekjes tijdens de herfst zijn om te bezoeken met je camper, lees hem hier. Ben jij tijdens oktober echter meer toe aan een zonvakantie, dan raden wij je aan om richting het zuiden te trekken. Rijd naar de regio Apulië in Italië om te genieten van een gemiddelde temperatuur van 21 graden en struin door de schilderachtige dorpjes langs de kust terwijl je smult van de heerlijke Italiaanse cuisine. De regio wordt vaak de rijzende ster van de Italiaanse wijnbouw genoemd. Dat komt door de druivensoorten die daar te vinden zijn, met de Primitivo – een blauw druivenras –  in het bijzonder. Van eind augustus tot begin november zijn de druiven het lekkerst en worden ze geoogst, ga dan op wijntour en ervaar zelf de verschillende rijke en subtiele smaken die de regio je te bieden heeft.

Let op: check voor je vertrek wel altijd even wat het reisadvies is van je bestemming om vervelende verrassingen te voorkomen.Apulië , herfstactiviteiten

Wil jij komende herfst heel graag rondtrekken, maar heb je geen eigen camper of caravan? Als grootste camper- en caravandeelplatform van Nederland heb je bij Camptoo genoeg keuze! Klik hieronder om ons aanbod te bekijken.

Bekijk onze campers en caravans

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>