Van bus tot camper, wat kost dat eigenlijk?

Gefeliciteerd met de aankoop van jouw bus, bestelbus of brandweerwagen. De komende maanden ben jij druk bezig met ontwerpen, strippen, schuren, veilen, lakken, zagen, frezen, boren en bedraden. Maar behalve bloed, zweet en tranen kost het ombouwen van een bus tot camper ook vooral centen.

En daarbij geldt: hoe eenvoudiger de camper, hoe lager het kostenplaatje van het ombouwen van je camper, en natuurlijk andersom: hoe complexer de inrichting, hoe groter de uitgaven. Kijk daarom vooral eerst goed naar je budget, maar ook naar je behoeften. Wil jij zelfvoorzienend zijn en maandenlang de wereld overtrekken, door zowel koude als warme gebieden, dan moet je andere keuzes maken dan wanneer je er alleen op uit gaat in de zomermaanden.

kosten ombouwen camper

Budget voor het ombouwen

Met een budget van een paar duizend euro (exclusief voertuig dus) kom je al een heel eind, wordt jouw camper een meesterwerk, dan is het verstandig nog even door te sparen. Om je een idee te geven van wat er allemaal in een camper past en wat het kost, een overzicht:

Kosten voor de ombouw

Dit is natuurlijk maar een grove schattig, maar hier kun je wel een eigen lijstje van samen stellen zodat je ongeveer weet hoeveel het je gaat kosten. Kun je zelf veel doen, dan heb je ook geen eventuele extra kosten van manuren. Wel raden we aan om de water- en elektriciteitssystemen door een ervaren monteur te laten inbouwen als je hier zelf geen ervaring mee hebt. Problemen hiermee kunnen gevaarlijk en kostbaar zijn.

 

Wil je meer weten over het ombouwen van een camper? Bekijk dan onze pagina met inspiratie en handige tips.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>