Klaar om te kamperen in de winter?

Last van een winterdip? Breek het ijskoude seizoen doormidden met een hartverwarmende campertrip. Lekker genieten van eindeloos veel glühwein of gewoon in de bossen met de verwarming op standje vier. Kamperen in de winter: waar moet je op letten, wat neem je mee en hoe vermaak je je?

Tip 1: Trakteer je zintuigen

Plekken die je normaal in de zomer bezoekt, zijn in de winter honderdtachtig graden anders. Een andere wereld waarin je steeds nieuwe dingen ontdekt. Er staan andere gerechten op het menu, de bewoners gaan anders gekleed en de landschappen zien er ineens wit, wijds en waanzinnig romantisch uit. Bovendien is kamperen niet alleen leuk, maar ook goed voor lichaam en geest. Je bent in de buitenlucht en beweegt veel, maar brengt ook tijd door met vrienden of familie.

Tip 2: Ervaar het échte kampeergevoel

In de zomer zit je meestal vóór de camper, maar wanneer je gaat kamperen in de winter gebruik je ‘m veel meer om te recreëren. Je doet binnen spelletjes, kookt of leest een boek, waardoor je veel meer voeling met de camper krijgt. Ook met de technische kant daarvan. Hoe doe je de sneeuwkettingen om, hoe gaat de kachel en hoe voorkom je dat de leidingen bevriezen? Zelfs de indeling van de camper is anders; Ineens moet je ruimte vrijmaken voor winterjassen en dikke truien. Dit alles zorgt voor een grotere, en geloof ons: bevredigende, beleving van reizen met een camper.

Tip 3: Ga met de camper op wintersport… soort van

Er echt op uittrekken om op wintersport gaan zal dit jaar helaas niet lukken, maar voor de diehard ski-liefhebbers zijn er gelukkig nog opties. Er zijn in Nederland meerdere skihallen waar je terecht kan voor je portie sneeuwplezier! Check van te voren wel goed wat de genomen maatregelen zijn waar je je aan moet houden. Maak de dag als vanouds af in je camper met de verwarming lekker aan en voldoende Jägermeister in de koelkast en ervaar zo toch een beetje het gevoel van wintersport.

Tip 4: Omarm de winter

Met kamperen in de winter beleef je alles anders. Ga eens wandelen of mountainbiken als de duinen knisperen en de bossen wit zijn. En als het dan toch sneeuwt of vriest: neem gelijk je slee en schaatsen mee. Ook kun je samen met de boswachter op pad om dieren te spotten die zich als een vis in het water voelen in de winter. Ga winterwadlopen, doe een workshop winterbarbecuën, zoek een knus brouwerijtje waar je donkere bieren kunt proeven of hak – met toestemming natuurlijk – je eigen kerstboom om, er is genoeg te doen in de winter. Op zoek naar meer adrenaline? Ga op een huskytocht! Een huskytocht? Hier in Nederland? Ja het kan echt! Middenin de Veluwse bossen heb je de mogelijkheid om op een echte huskysafari te gaan. Ervaar de opwinding en bewondering wanneer je door het bos sjeest met deze sterke viervoeters.

Tip 5: Zorg voor romantiek

De romantiek hangt in de lucht. Of beter: rondom de camper. Zorg voor een koelkast vol lekkernijen en ga samen koken – maar pas wel op voor condensvorming. Warm een pannetje glühwein op, maak een kampvuur of zet de kaarsjes aan – die op batterijen werken, wel zo veilig. Neem een stapel boeken of tijdschriften mee of als je liever een romantische film in bed kijkt, een laptop met een extra databundel. Zorg er natuurlijk voor dat de verwarming altijd aanstaat (ook als je de deur uitgaat), zodat je altijd in een behaaglijk temperatuurtje zit (en de leidingen niet bevriezen). Warme kleedjes zijn optioneel, maar knuffelen werkt beter.

Kan je niet wachten om de natuur in te gaan en zie jij het al helemaal zitten om te gaan kamperen in de winter en met de camper op pad te gaan? Bekijk dan via de knop hieronder ons aanbod.

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>