Wintercampings Europa

15 september 2021 in Bestemmingen, Voor reizigers & Campings en camperplaatsen

Houdt een beetje kou jou niet tegen om te gaan kamperen? Dan is winterkamperen echt iets voor jou! Het is dan wel belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Met welke camper ga je op pad, wat neem je mee en misschien nog wel het belangrijkste: waar ga je heen? Ik heb daarom de beste wintercampings in Europa voor je verzameld!
Goboony wintercampings Europa

Door heel Europa winterkamperen

De meeste campings sluiten in de wintermaanden hun poorten voor onderhoud en om voor het nieuwe seizoen klaar te stomen. Dat betekent dat je vanaf halverwege oktober tot april op veel campings niet terecht kunt. Gelukkig kun je in heel Europa wintercampings vinden waar je gewoon het hele jaar door terecht kunt voor een fijn verblijf. Dus lees snel verder en ontdek de beste wintercamping van Europa!

#1 Camping Grubhof Lofer (Oostenrijk)

Kamperen aan een rivier, midden in de Alpen van het Salzburgerland en omringd door weilanden en ongerepte natuur? Dan moet je Camping Grubhof Lofer hebben! Vanaf de camping sta je in een haverklap in skigebied Almenwelt. Dit skigebied heeft tien liften, waaronder twee kindveilige 8-persoons stoeltjesliften (dit is uniek in de wereld!). 

De camping heeft verder ruime standplaatsen en is inclusief gratis toegang tot de heerlijk warme wellness (met sauna, stoombad en fitness!). Verder heeft de camping een eigen restaurant, met heerlijke pizza’s, en biedt een gratis shuttleservice aan naar het skiresort Lofer Alm. De perfecte camping voor jouw winter get-away! 

Adres: Grubhof 39, 5092, St. Martin bei Lofer, Oostenrijk

#2 Camping Eienwäldli (Zwitserland)

In Centraal Zwitserland, omringd door besneeuwde bergtoppen, ligt Camping Eienwäldli. De faciliteiten op de camping zijn modern en er zit een verse bakker naast de deur voor de lekkerste ontbijtjes. In de avond kun je a la carte eten in het restaurant, een huisgemaakte pizza bestellen in Cafe Eienwäldli of zelf koken in de overdekte keuken. 

Daarnaast biedt de camping in de winter een gratis shuttlebus aan die je brengt naar daar waar jij graag heen wilt. De camping beschikt zelf ook over een skiwinkel als je zin hebt om de nabijgelegen pistes van dichtbij te bekijken. Na een dag skiën kun je heerlijk ontspannen in het saunacomplex, waar je naast een sauna ook een zwembad vindt en massages kunt boeken. 

Adres: Wasserfallstrasse 108, CH-6390, Engelberg, Zwitserland
Goboony wintercampings Europa

#3 Camping Alvor (Portugal) 

Camping Alvor is van alle gemakken voorzien: een heerlijk zwembad, een supermarkt op loopafstand, een goed restaurant, een lekkere snackbar en sober sanitair. Vanaf de camping sta je binnen 10 minuten lopen in het vissersdorpje Alvor. Hier vind je meer dan genoeg restaurants, barretjes en winkels. 

Deze terrassencamping is populair bij overwinteraars en dat is niet geheel zonder reden. De camping ligt namelijk nabij een zandstrand; het zeewater blijft nog lekker lang warm in Portugal! 

Adres: Rua Serpa Pinto, Portimão 8500-087, Alvor, Portugal

#4 Camping Xixerella Park (Spanje) 

In een van de allermooiste plekken in Andorra ligt Camping Xixerella Park. De ideale camping voor avonturiers die op zoek zijn naar een standplaats in een idyllische omgeving in Spanje. De camping is van alle gemakken voorzien met een overdekt zwembad, een minigolfbaan, een kinderspeeltuin, een bar en een restaurant! 

Tijdens de wintermaanden wordt ook deze camping omgetoverd tot ski-walhalla, aangezien het Vallnord Ski Resort (met 63 km aan skipistes!) op steenworp afstand van de camping ligt. 

Adres: La Massana, AD400, Andorra, Spanje

#5 Camping Belle Hutte (Frankrijk)

Camping Belle Hutte is met haar 900 meter de hoogst gelegen camping van de Vogezen in Lorraine. Dat geeft vanzelfsprekend adembenemend uitzicht over regionaal natuurpark Ballons des Vosges, de bergen en de rivier Moselotte. Wat deze camping verder zo bijzonder maakt? Het is een ecocamping! De camping gaat dus zorgvuldig om met het milieu en voldoet aan de milieucriteria met betrekking tot water, energie, afval en onderhoud en moedigt haar gasten aan om hetzelfde te doen. 

In de winter verandert de omgeving van de camping tot een wit berglandschap, een paradijs voor skiliefhebbers! Er zijn dan ook genoeg sportieve activiteiten te beoefenen, zoals skiën, wandelen, paragliden en langlaufen. Vervelen zul je je hier in ieder geval niet!

Adres: Vouille de Belle Hutte 1, 88250, La Bresse, Frankrijk
Goboony wintercampings Europa

#6 Minicamping Rocca di Sotto (Italië) 

Minicamping Rocca di Sotto is een kleinschalige agricamping op een heuvelachtig terrein tussen honderd oude olijfbomen. Bij de standplaatsen is geen elektriciteit aanwezig, maar bij het sanitairgebouw zijn koelkasten voor algemeen gebruik en een kastje om elektrische apparatuur op te laden. 

In de biologische moestuin mag je heerlijke verse kruiden plukken onder het mom van ‘take what you want, pay what you want’. In de ochtend zin in een vers eitje? Dan ben je welkom bij de scharrelkippen die op de camping wonen! De camping beschikt verder over meerdere openbare barbecues, zodat je lekker kunt kokerellen. Voor de koude avonden in de buitenbar staat er een heerlijk houtkacheltje klaar. 

Adres: Contrada Montanari 3, 65017 Roccafinadamo, Pescara, Italië

#7 Wintercampings Duitsland

Je kunt in heel Duitsland geschikte wintercampings vinden. Dus pak die warme truien in, doe je winterschoenen aan en kies een mooie wintercamping uit voor jouw volgende winteravontuur! Dit zijn de beste wintercampings in Duitsland.

#8 Wintercampings Nederland

Het maakt niet uit waar in Nederland je wilt kamperen, overal is wel een mooie wintercamping te vinden. Bekijk ons lijstje met de beste wintercampings in Nederland en top 5 campings van Nederland met een sauna en kies je plekje voor jouw volgende winteravontuur. 
Goboony wintercampings Europa

#9 Wintercampings België

In België kun je door heel het land geschikte wintercampings vinden. Kies je voor een knusse vakantie in de Belgische Ardennen of parkeer je jouw camper aan de prachtige Noordzeekust om lekker uit te waaien en warme chocolademelk te drinken? Ontdek hier wat de fijnste wintercampings van België zijn! 

Naast een goede wintercamping is het natuurlijk ook belangrijk om met een winterbestendige camper op pad te gaan. Bekijk ons aanbod en boek de camper van jouw dromen voor aankomende winter! Welke camping is jouw favoriet uit bovenstaande lijst?