Op vakantie in eigen land: Kamperen op de Veluwe!

Als de dagen langer worden en de zon zich weer begint te laten zien, begint het bij ons al te kriebelen om weer naar buiten te gaan. Dit jaar genieten we ook dicht bij huis van het voorzichtige lentezonnetje en de prachtige natuur met een rondje kamperen op de Veluwe. Neem je fiets en wandelschoenen mee!

Cultuur en natuur in Otterlo

We starten de route in Otterlo, gelegen tussen Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Natuurgebied Planken Wambuis. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige natuur en is daarom de ideale plek om te beginnen met kamperen op de Veluwe. Bezoek bijvoorbeeld de grote heidevelden met schaapskuddes, de uitgestrekte bossen en de grillige zandverstuivingen. Voel je je avontuurlijk? Maak een huifkartocht over de Veluwe of ga ’s avonds met de boswachter mee om wild te spotten.

Laat het lekkere weer nog op zich wachten? Bezoek dan eens het Kröller Müller museum, schilder een tegel in het Nederlands Tegelmuseum of leer alles over het leven op de Veluwe in het ondergrondse museum Museonder.

Veluwe kamperen

De mooiste boswandeling van Nederland

Een half uur verderop ligt een van de oudste bossen van Nederland: het Speulderbos, door veel mensen gedoopt tot het mooiste bos van Nederland. De bomen die zich in allerlei bochten wringen maken het een betoverende setting. Het is dan ook niet gek dat dit bos ook wel “Het bos van de dansende bomen” wordt genoemd. Helemaal bijzonder: midden in dit bos bevindt zich Natuurkampeerterrein Drie, een van de 5 mooiste natuurkampeerterreinen van Nederland, waar je pal tussen de natuur de camper neer kunt zetten. Dat is pas écht kamperen op de Veluwe! Vanaf deze camping loop je direct het bos in en ontdek je de verhalen die zich hier schuil houden, zoals de legendes van het Solse Gat en vele andere bezienswaardigheden.

Nog niet uitgewandeld? Bezoek dan ook eens de Schaapskooi in Ermelo, waar je op het juiste moment van de dag pal tussen de schapen kan staan, en wandel één van de drie historische routes. Als je wel klaar bent met wandelen of op uit bent op meer avontuur breng je een bezoekje aan het grootste klimbos van Nederland. Zoek na de schemering de wildarena of één van de wildkijkschermen in de buurt op om herten en wilde zwijnen te spotten. En mocht dat dan niet lukken, dan pak je de volgende dag de fiets voor een tocht van 15 kilometer naar het Aardhuis. In het bijbehorende Aardhuispark lopen edelherten, damherten en wilde zwijnen vrij rond. Zo weet je zeker dat je ze te zien krijgt. Houd je camera bij de hand!

Kamperen Veluwe

Afsluiten in stijl

Onderweg naar het volgende kampeerterrein rijd je langs Apeldoorn. Maak een tussenstop bij Paleis het Loo om de laatste dagen van de trip alvast in stijl af te sluiten, en zet vervolgens de camper neer op Natuurkampeerterrein de Haverkamp in Voorst om nog één keer tussen de bomen te overnachten. Ontmoet andere kampeerders bij de kampvuurplek, en kies voor een van de vele wandel- en fietsroutes vanaf de camping. Voor wie nu echt klaar is met wandelen en fietsen is hier nog veel meer te doen: ga langs bij de volkssterrenwacht voor een kijk-avond, knuffel een koe of geniet van al het moois in de Levenstuinen van het Groot Hontschoten. Extra ontspannen terugkomen van je vakantie? Kom volledig tot rust in Thermen Bussloo en maak je klaar voor de reis terug naar huis.

Kamperen op de Veluwe is ideaal voor een korte trip, en is ook goed te doen met (jonge) kinderen. Wil jij het zelf meemaken, maar heb je nog geen vervoer? Boek een camper of caravan op Camptoo!

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>