Weekend weg met de camper: 3 routes voor in de lange weekenden

Het voorjaar komt eraan, en daarmee ook de lange weekenden! Dit jaar gaat alles misschien iets anders dan anders, maar deze mini-vakanties zijn nog altijd een goed moment om er op uit te trekken. Daarom hebben wij 3 routes uitgezocht die perfect zijn voor een lang weekend weg met de camper!

Rondje langs de Deltawerken

We noemden ze al eens in onze Zeeuwse camperroadtrip: De Deltawerken, ooit opgebouwd als antwoord op de Watersnoodramp in 1953, zijn samen de grootste stormvloedkering van de wereld. Maar wist je ook dat de Deltawerken op de lijst van zeven wereldwonderen van de moderne tijd staan? Zeker dus ook het bezoeken waard tijdens een weekend weg met de camper! Begin bij de Maeslantkering en bekijk het laatst gebouwde onderdeel van de Deltawerken, of breng een bezoekje aan zeehondenopvang A Seal Stellendam.

De volgende stop ligt een paar kilometer verderop: vlak naast de Brouwersdam vind je het strand bij Ouddorp. Maak een wandeling langs de zee of rijd door naar Deltapark Neeltje Jans om meer te leren over de Deltawerken, zeeleeuwen en zeehonden.

Sluit het weekend af bij de vuurtorens van Westkapelle, waar je onder andere het Polderhuis Oorlogsmuseum kunt bezoeken. Heb je tijd over? Op de weg terug naar huis rijd je door Middelburg en trakteer je jezelf op een Zeeuwse Bolus.

weekend weg camper

Op bezoek bij de molenaar

Als we aan molens denken, denken we vaak aan Kinderdijk. Daar begint het rondje langs de molens dan ook. Parkeer de camper op camperpark Kinderdijk en fiets langs de mooiste molens uit de omgeving. De volgende dag rijd je door naar de plek met de hoogste molens van Nederland (en de wereld): Schiedam.

In Schiedam parkeer je de camper midden in het centrum, aan de voet van één van deze molens. Molen De Walvisch is omgetoverd tot museum waar je alles te weten komt over de (molen)geschiedenis van Schiedam. Aanrader: combineer je bezoek met het bijbehorende Jenevermuseum en een tochtje met de fluisterboot om écht alles te weten te komen over de Schiedamse molens.

De laatste stop van het weekend langs de molens is Gouda: hier vind je een aantal bijzondere molens: een van de grootste poldermolens van Nederlands en een van de eerste monumentale molens kun je ontdekken in Gouda. Veel van deze molens zijn onder begeleiding van de molenaars te bezichtigen, zo leer je de molen pas echt van dichtbij kennen!

Camperen op boerenerven

Ben je op zoek naar een bijzondere plek om de camper neer te zetten, en wil je een iets minder “standaard” camperplek? Overweeg dan ook eens om een rondje langs de boerenerven te doen! Word wakker tussen groene weilanden, uitgestrekte akkers of juist fleurige bloemenvelden en zoek de natuur op.

De camperplaatsen van langs boerenerven bevinden zich door heel Nederland. Onze tip? Begin bij Camperlocatie bij Sijm om te genieten van de verschillende fietsroutes en een rondleiding door de kassen. Rijd vervolgens verder naar de Decemberhoeve en bezoek bijvoorbeeld de Keukenhof, Noordwijk of Zandvoort.

Sluit de trip af bij Scheer’s Hoeve om te wandelen of vogels te spotten in de vogelkijkhut. Bij de camperplaats vind je daarnaast een klompenpad, en leer je manden vlechten of laat je je alles vertellen over bijen door de eigenaar. Je bent nooit te oud om te leren, toch?

weekend weg camper

Op zoek naar meer inspiratie voor een weekend weg met de camper? Bekijk dan ook eens onze andere blogs. Ben je voldoende geïnspireerd, maar nog op zoek naar een camper om mee op pad te gaan? Bekijk hieronder het aanbod!

 

Bekijk al onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>