12 campings met privé-sanitair

25 november 2022 in Camper- en campingtips, Voor reizigers & Campings en camperplaatsen

Kamperen, maar wel met de luxe van je eigen badkamer? Op een camping met privé-sanitair hoef je nooit meer te rennen naar het toiletgebouw, of 's ochtends vroeg in de rij te staan om te douchen!

Misschien heb je wel een eigen porta potti of een campingdouche, of is je camper zelfvoorzienend. Heb je dat niet, dan is een camping met privé-sanitair extra gemakkelijk. Privé-sanitair bij je kampeerplek betekent namelijk dat er bij jouw kampeerplek een huisje staat met een badkamer die alleen bedoeld is voor jou en je reisgezelschap. 
Goboony campings met privé-sanitair

Wat is privé-sanitair?

Wat er precies in het privé-sanitair inbegrepen is, verschilt per camping. Vaak is het in ieder geval een eigen wastafel en wc, en vaak een eigen douche. Wil je nog meer luxe? Sommige campings bieden privé-sanitair aan met bijzondere extra’s zoals bijvoorbeeld een vaatwasser, of een dagelijkse schoonmaak. Dit wordt vaak aangegeven op de website, maar je kunt het ook altijd navragen bij de camping zelf.

Waar vind ik deze campings?

Maar waar vind je dan zo’n camping met privé-sanitair? Wij hebben de mooiste campings met privé-sanitair per provincie uitgezocht. Toch niet zo’n fan van kamperen met privé-sanitair? Op bijna alle campings in deze lijst kun je ook kiezen voor een normale kampeerplek! Meer mooie overnachtingsplekken kun je vinden op Campspace

#1

Aan de rand van de Gaasterlandse bossen in Friesland ligt Camping de Bosrand. Deze camping biedt XL kampeerplaatsen met privé-sanitair. Vanaf de camping wandel of fiets je zo de bossen in. Ook voor een dagje aan het meer zit je hier goed: het IJsselmeer ligt op 2.5 kilometer afstand.

#2

In Groningen vind je Camping de Barkhoorn, een echte familiecamping. Op de camping zelf is zat te doen, maar vergis je niet: de camping ligt midden in de natuur, en is daarom ook geschikt voor rustzoekers. De luxe kampeerplaatsen met privé-sanitair bevatten een toilet, douche en wastafel.

#3

Op zoek naar nog meer luxe? Op Camping de Norgerberg in Drenthe vind je niet alleen kampeerplaatsen met privé-sanitair, maar ook plaatsen met een buitenkeuken. Deze kampeerplekken hebben een toilet, wastafel en douche (met vloerverwarming!) én een gasfornuis, vaatwasser, koelkast, keukeninventaris en afwasplaats!
Goboony campings met privé-sanitair

#4

Ook in Flevoland kun je in alle luxe kamperen. Buytenplaets Suydersee beschikt over vier privé-sanitair units. Kom tot rust op deze kleinschalige camping, omgeven door groen, en ontdek de jongste camping van Nederland!

#5

In Overijssel heb je op Camping Starnbosch de keuze voor een plaats met privé sanitair, een verplaatsbare badkamer met bad of douche, of juist alleen een verplaatsbare douche. Vanaf deze camping bezoek je gezellige dorpen en steden, of ontdek je een van de vele wandel- en fietsroutes die Overijssel te bieden heeft.

#6

Luxe op de Veluwe? In Gelderland vind je op Recreatiepark Boslust kampeerplaatsen met privé-sanitair. Daarnaast bieden zij ook plaatsen aan met speciaal rolstoeltoegankelijk privé-sanitair. Ontdek vanaf deze camping bijzondere wandelroutes als het Marskramerpad en het Zuiderzeepad, of ga op stap naar Paleis het Loo of de Apenheul.

#7

In de provincie Utrecht, op fietsafstand van de stad, vind je Camping de Vliert. Ook hier kun je gebruik maken van en eigen badkamer naast de caravan of tent. Gelegen in het Kromme Rijn gebied in Utrecht, kun je er in alle rust genieten van de natuur. Op zoek naar meer avontuur? Ontdek het grootste fort van de Hollandse Waterlinie of breng het bezoek aan het Waterliniemuseum.

#8

Ook aan het strand kun je kiezen voor een camping met privé-sanitair. Op Camping Strand49 in Noord-Holland hebben alle kampeerplaatsen privé-sanitair op de kampeerplek. De camping zelf ligt tegen de duinen van Sint Maartenszee aan, en ligt op 3 kilometer van het Noordzeestrand. Kijken wie het eerst bij de zee is?
Goboony campings met privé-sanitair

#9

Kun je niet kiezen tussen strand, natuur en cultuur? Camping Rondeweibos in Zuid-Holland ligt vlak bij badplaats Rockanje, historische vestingplaatsjes Brielle en Hellevoetsluis, én een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Voor extra comfort boek je een privé-unit in het sanitairgebouw!

#10

Blij dat je hier bent! In Zeeland reserveer je op Minicamping de Visser in Zoutelande jouw kampeerplaats met privé-sanitair. Ook op deze camping hoef je je niet te vervelen: er worden regelmatig activiteiten georganiseerd om Zeeland te ontdekken.

#11

Deze is voor de echte luxepaardjes onder ons! In Noord-Brabant vind je Recreatiepark TerSpegelt. De camping beschikt over ruime kampeerplaatsen met privé-sanitair, aan het water én met aanlegsteiger. Ontspanning gegarandeerd!

#12

Heb jij een hekel aan afwassen? Op Recreatiepark de Leistert in Limburg hebben de kampeerplekken met privé-sanitair niet alleen een douche, een toilet en een wasbak, maar ook een vaatwasser! Deze camping is niet alleen luxe, maar ook ideaal als uitvalsbasis voor uitstapjes naar musea, pretparken en nationale parken.

Heb je inmiddels je keuze gemaakt, maar heb je nog geen camper of caravan om de camping mee te bezoeken? Bekijk dan snel ons aanbod!