Camper stalling uitzoeken: hier moet je op letten

Veel camper-eigenaren maken wel eens gebruik van een camper stalling. Soms is dat omdat de APV van de gemeente het niet toelaat dat je je eigen camper aan de straat laat staan, of op je eigen oprit parkeert. Het kan ook zijn dat je de camper een tijdje niet gebruikt of verhuurt, en hem daarom veilig weg wil zetten. Maar waar let je op bij het kiezen van zo'n stalling?

Camper binnen of buiten stallen?

Er zijn veer verschillende soorten camper stallingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een buitenstalling, een stalling onder een afdak of een volledig beschutte stalling in een loods of schuur. Een buitenstalling is vaak het goedkoopst, maar let op: hier staat je camper altijd buiten, in weer en wind. Onder een afdak staat de camper al iets meer beschut. Kies je voor een loods, dan is je camper helemaal beschermd tegen de elementen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een grote stalling of juist een kleine. Wat je ook kiest, zorg in ieder geval dat je camper op een afgesloten terrein of in een goed beveiligde loods staat.

camper stalling

Mag je altijd de camper uit de stalling halen?

Plan jij je vakanties altijd ver vooruit of ga je eerder impulsief een weekendje weg wanneer de zon schijnt? Sommige stallingen hebben regels over hoe vaak en wanneer je de camper uit de stalling kunt halen. Soms moet je een afspraak maken of extra betalen wanneer je de camper in de winter uit de stalling wilt halen. Informeer van te voren wat de regels zijn bij het ophalen van je camper uit de stalling.

Check je verzekering

Of je de camper stalt bij een boer om de hoek of in een professionele stalling, vraag altijd of er aanvullende verzekeringen van toepassing zijn. Check ook altijd even bij je camperverzekering hoe deze omgaan met de stalling van je camper. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan.

camper stalling

Denk aan je accu

Bij sommige camper stallingen kun je de camper aan de stroom hangen. Dat is prettig voor het behoud van de accu in je camper. Heb je zonnepanelen op je camper? Dan is het misschien voordelig om de camper buiten te stallen: zo kan de accu ook opgeladen worden. Wil je van dit voordeel gebruik maken, maar geef je toch de voorkeur aan een beschutte stalling, kijk dan eens naar de mogelijkheid om de camper in een tuinbouwkas te stallen.

Meer weten? Kijk ook eens naar onze video waarin uitgelegd wordt waar je aan moet denken voor je de camper in de stalling zet en waar je aan moet denken wanneer je deze weer gaat ophalen. Je camper minder in de stalling hebben staan? Lees via de button hieronder meer over het verhuren van je camper. 

Bekijk de voordelen

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>