Gratis camperplaatsen in Nederland: hier vind je ze

Met een camper hoef je niet altijd naar een camping om te overnachten, je kunt ook naar een camperplaats. Een van de voordelen van een camperplaats? Deze zijn soms gratis!

Hoe vind je een gratis camperplaats?

Gratis camperplaatsen zijn er in heel Europa te vinden. Wil je ontdekken of er een gratis camperplaats bij jou in de buurt is? Als je gebruik maakt van een app of website zoals Campercontact, stel je de maximumprijs in op € 0,-. Zo vind je alleen gratis camperplaatsen in heel Europa.

Weinig voorzieningen

Belangrijk om te onthouden: gratis camperplaatsen beschikken vaak niet over voorzieningen als stroom en water of afvalcontainers. Ook een loosplaats is hier niet altijd aanwezig. Gelukkig heb je als camperaar vaak stroom en water bij je, dus kun jij hier zonder zorgen overnachten. Reserveren is vaak niet mogelijk en vol=vol, dus wacht niet te lang met zoeken

Gratis camperplaatsen zijn vaak parkeerplaatsen met maar weinig franje eromheen, maar soms zijn het prachtige plekken in de natuur. Wij zochten 10 bijzondere gratis camperplaatsen voor je uit, gesorteerd op de ligging nabij cultuur of natuur!

Gratis camperplaatsen in Nederland: Cultuur

Combineer je trip naar Volendam eens met een bezoek aan De Simonehoeve. De Simonehoeve is een echte Hollandse kaasmakerij en klompenmakerij. Dat is op zich al een bezoekje waard, maar wist je dat ze ook een gratis camperplaats hebben?

Vlakbij Slot Loevestein vind je een kleine gratis camperplaats. Vanaf deze camperplaats loop of fiets je zo de natuur in, of bezoek je het beroemdste kasteel van Nederland!

Een goede maaltijd combineren met een fijne parkeerplek? Dat doe je op de camperplaats bij Restaurant de Ark in Maarheeze.

In Zeeland kijk je op Parking Hansweert uit op de schepen die van en naar Antwerpen varen. Deze gratis parkeerplaats ligt aan de Schelde, gegarandeerd een mooi uitzicht dus!

 

Gratis camperplaatsen in Nederland: Natuur

Breng je in Flevoland een bezoek aan de Orchideeënhoeve en ben je nog op zoek naar een camperplaats? Dan heb je geluk! Op de parking van de Orchideeënhoeve zijn namelijk een aantal gratis camperplaatsen te vinden.

Liever in de buurt van het strand? Camperlocatie Emmaboulevard is een gratis camperplaats in Hoek van Holland. Hier sta je vlak bij indrukwekkende schepen, en ben je binnen no-time op het strand of de pier. Laat die zon maar komen!

Als de Camperlocatie Emmaboulevard vol staat, vind je op Camperplaats Maassluis nog drie plekken aan het water. Vanaf deze camperplaats fiets je gemakkelijk naar het strand, of juist het centrum van Maassluis in!

Echt even helemaal tot rust komen? Bezoek dan eens de Camper tuINN in Oosterwolde, een gratis camperplaats in een fruittuin met douche en toilet!

Bij familie Abma in Workum sta je op een boerderij aan het water, met gratis voorzieningen! Deze gratis camperplaats heeft plek voor 18 campers.

Ook voor een bezoekje aan de Veluwe kun je terecht op een gratis camperplaats. Camperplaats Turfwegje is zo ook een prima tussenstop tijdens jouw rondje over de Veluwe!

 

Bekijk al onze campers

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>