10 keer de mooiste camperplaatsen in Nederland

Ga je op reis met een camper? Dan kun je natuurlijk op een camping verblijven. Maar wist je dat je in Nederland ook speciale camperplaatsen hebt? Deze zijn vaak iets minder luxe dan een camping, waardoor je meer afhankelijk bent van je eigen voorzieningen. Gelukkig heb je alles al bij je in de camper! Een ander voordeel van het verblijven op camperplaatsen? Het zijn soms hele bijzondere plekken waar je anders niet zou komen. Wij hebben vast een top 10 camperplaatsen Nederland voor je uitgezocht!

Camperplaats Landgoed Enghuizen

Deze camperplaats in Hummelo ligt echt midden in de natuur. Schrik dan ook niet als je ’s ochtends je camper uit stapt en een ree tegenkomt! De camperplaats beschikt over ruime plaatsen en ligt daarnaast aan een aantal bijzondere fietsroutes.

Camper-tuINN

Bij Camper-tuINN is een van onze favoriete camperplaatsen in Nederland. Hier kun je overnachten in een boomgaard, wakker worden met verse eitjes én aanschuiven bij de eigenaren voor een maaltijd uit eigen tuin. Klinkt te goed om waar te zijn? Toch is het zo! Helemaal bijzonder: Camper-tuINN is een gratis camperplaats.

Camperplaats Lekkum

Tijdens een stedentrip naar Leeuwarden hoef jij je geen zorgen te maken over je overnachting, dit doe je namelijk bij Camperplaats Lekkum! Deze camperplaats bevindt zich op 10 minuten fietsen van het stadscentrum van Leeuwarden.

camperplaatsen nederland

Camperpark Skop’nboer Erve Benneker

Midden in het glooiende Twentse landschap, bij een historische schaapskooi vlak bij de Duitse grens, bevindt zich camperpark Skop’nboer Erve Benneker. De omgeving van de camping ontdek je wandelend of op de fiets.

Camperplaats Veluwe Noord

Voor camperaars, door camperaars! De eigenaars van de campertuin gaan zelf ook graag op pad met de camper, en weten daarom precies waar hun bezoekers naar op zoek zijn. Deze camperplaats ligt tussen de Veluwe en het Drontermeer in, en is dus écht voor de natuurliefhebbers onder ons!

Camperparc Stee in Lhee

Toch een beetje luxe ervaren? Camperparc Stee in Lhee biedt naast de ruime camperplaatsen ook een privé-sauna en een warme spa. Cultuurliefhebbers vinden daarnaast verschillende musea en theaters in de buurt. Liever de natuur in? Nationaal park Dwingelderveld ligt op slechts 450 meter van de camperplaats.

De Kleine Molenpolder Grootegast

In het Zuidelijk Westerkwartier in Groningen ligt camperplaats de Kleine Molenpolder, een prachtige locatie met ruime plekken en vriendelijke eigenaren. Het Zuidelijk Westerkwartier staat bekend om zijn veelzijdige fiets- en wandelpaden, activiteiten en cultuurhistorie. Voor ieder wat wils dus!

Holiday Boatin – Doerak Sneek

Brengt jouw route je langs de Elf Steden? Dan is een bezoek aan Holiday Boatin – Doerak Sneek zeker de moeite waard. Vanaf de camperplaats in de jachthaven wandel je in 10 minuten door de natuur naar het centrum van Sneek.

camperplaats nederland

Camperplaats Nooitgedacht

Nooit gedacht dat je zo’n mooie camperplaats zou vinden, midden in het Groene Hart? Camperplaats Nooitgedacht ligt vlak bij Gouda, Schoonhoven en Oudewater is een ideale plek om tot rust te komen. Geniet van het uitzicht op de weilanden, of ontdek één van de vele fiets- en wandelmogelijkheden in de buurt.

Camperplaats De Kleine Geest

Camperplaats De Kleine Geest is gerealiseerd in een voormalige paardenweide. Op loopafstand van de camperplaats vind je een prachtig natuurgebied waar je niet alleen vogels, maar ook wilde paarden en koeien kunt spotten.

Wil jij een van deze camperplaatsen bezoeken, maar heb je nog geen camper op het oog? Bekijk hieronder ons aanbod!

Bekijk al onze campers
 1. Elefloor says:

  Jammer dat de mooiste camperplaatsen (bijna) allemaal campings zijn ipv camperplaatsen. Verschil zit m toch in de flexibiliteit (vertrektijden, reserveren, wel of geen stroom/water afnemen). De bedoeling van een cp is 1 a 2 max. 3 nachten verblijven en weer door. Langer verblijf is de camping voor. Dat snappen ze bijv in Duitsland, Italië toch beter

 2. Trudie says:

  Wat is het verschil in Nederland tussen camping en camperplaats?? Niks
  Beiden vertrektijden, sanitair, betalen voor hond en extra persoon, bijbetalen als je later vertrekt…..
  Van mij mag een camperplaats basic zijn. Als je je toilet maar kunt ledigen. Stroom naar gebruik betalen. Sanitair zit in de camper. Hygiënischer dan met tientallen op 1 bril, bah. Ik stond eens onder een douche en zag de gele sporen nog van de plassende voorganger. Lekker fris. Dus nu lekker onder m’n eigen douche, die is er toch voor gemaakt?
  En vertrektijd past toch niet bij het vrije leven vd camperaar??
  Kijk eens op camperplaatsen zonder vertrektijden, deze cp’s snappen wel de vrijheid vd camperaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>