Koffie in de camper of caravan: zo doe je dat!

Kom jij zonder koffie ook je bed niet uit, zelfs onderweg? Of weet je gewoon niet wat de beste manier is om onderweg koffie te zetten die net zo lekker is als thuis? Wij zochten het voor je uit!

Natuurlijk wil je niet je luxe espresso-apparaat meenemen op reis, dat gaat net iets te ver. Wil je wel lekkere koffie zetten in je camper of caravan, dan zijn er een aantal opties met en zonder stroom!

koffie in de camper

Apparaten op stroom

Koffiezetten met een elektrisch koffiezetapparaat doe je thuis waarschijnlijk ook. Als je een kleiner koffiezetapparaat hebt, kun je er natuurlijk voor kiezen om het apparaat mee te nemen, of om een tweede te kopen voor in de camper. Of dit nu een filter koffiezetapparaat is, een nespresso, senseo of gewoon je waterkoker, de meeste koffiezetapparaten kun je ook onderweg gemakkelijk gebruiken. 

Kies je ervoor om een koffiezetapparaat op stroom te gebruiken, houd dan rekening met het verbruik: als jouw koffiezetapparaat te veel stroom verbruikt zou het zomaar kunnen voorkomen dat de zekeringen eruit klappen en jouw buren op de camperplaats of camping geen stroom meer hebben! Maak bijvoorbeeld gebruik van een watt controller, of kies voor een apparaat met een lager verbruik. Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan het voorbeeld in de video!

Koffie zetten zonder stroom

Gebruik je liever geen stroom? Geen probleem! Er zijn genoeg andere manieren om koffie te zetten. Daar heb je wel een fluitketel of een percolator voor nodig. Met een fluitketel kies je natuurlijk voor filterkoffie of oploskoffie. Vind je het niet erg om iets meer werk te verrichten? Kies er dan voor om jouw favoriete bonensoort tot koffie te vermalen in een koffiemolen!

Heb je geen fluitketel of gebruik je die liever niet? Dan is er altijd nog de optie om een percolator te gebruiken. Dit is ook een goede optie voor liefhebbers van een sterkere kop koffie. Voor de percolator kun je speciale koffie kopen, of zelf je bonen malen. Je vult de pot met water, doet de koffie in het filter en draait de perculator weer in elkaar. Zet de percolator op het vuur, en wacht tot de koffie klaar is!

Wil jij weten hoe je berekent hoeveel ampère jouw koffiezetapparaat gebruikt of hoe de percolator precies werkt? In deze video geeft Frans een uitgebreidere uitleg over koffie zetten in de camper!

Nu je weet hoe je onderweg de lekkerste koffie kan maken, ben jij klaar om op pad te gaan. Wil jij een camper of caravan huren? Bekijk het aanbod hier!

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>