5 unieke campings en camperplaatsen in Overijssel

Je vakantie in Overijssel start met een goede camping! In deze blog vind je 5 leuke, interessante of bijzondere campings in Overijssel waar jouw vakantie al meteen goed begint, samengesteld door Camptoo in samenwerking met Visit Oost. Zo vind je een camping direct aan het water, een camping met hottub en zelfs een camping waar je groente uit de moestuin kunt halen.

1 De Kluft, Ossenzijl

Op zoek naar een camping waar de kinderen de hele dag de waterrat uit kunnen hangen? De kampeerplekken van De Kluft in Ossenzijl zijn groot en grazig en gesitueerd op smalle landtongen waardoor je direct met je campingstoel aan het water zit. Terwijl jij tevreden achteroverleunt, springen de kinderen het diepe in, of drijven er in een rubberboot vandoor. De locatie aan de rand van NP de Weerribben-Wieden is werkelijk uniek. In een huurkano zit je een oogwenk in de Overrijselse middle of nowhere.

2 Waterbuffelfarm, Oldemarkt

De Waterbuffelfarm in Oldemarkt, ook rondom de waterrijke Weerribben-Wieden, is in meerdere opzichten een onvergetelijke plek. Op de boerderij worden zo’n honderd indrukwekkend grote waterbuffels gehouden, waarmee je ook een uitje in het nationaal park kunt maken, gezeten in een huifkar. Maar leuker nog: op de Waterbuffelfarm kun je ook overnachten tussen de boerderijdieren. De kleinschalige camping is dit jaar voor het tweede seizoen geopend en verwelkomt iedereen die van het buitenleven geniet én graag de waterbuffels helpt te voeren.

3 Camperplaats Vechtdal

Camperplaats Vechtdal is de verwezenlijkte droom van Janny Dekens. Een knusse camperplaats waar je je na urenlang fietsen in de prachtige omgeving kunt laten verwennen met een massage, sauna of pedicure. Of ook lekker: waar je naar de sterrenhemel staart vanuit een warm bad – 4 van de 12 ruime plaatsen beschikken namelijk over een eigen hottub, verwarmd door brandend hout. ’s Ochtends kun je als dubbel-herboren kampeerder rekenen op warme broodjes van de lokale bakker. Je zou bijna zeggen dat dit op vakantie begint te lijken.

4 De Eikenzoom, Anerveen

De Eikenzoom in het rustige Vechtdal is een gezellige minicamping met slechts 15 plekjes, maar het is er een drukte van jewelste. Behalve de handjevol kampeerders verblijven op de boerderij namelijk ook schapen, geiten, kippen en parelhoenders, en die willen allemaal een beetje aandacht. In deze oase van gemoedelijkheid worden ook kampvuuravonden georganiseerd en kun je verse groenten, fruit en kruiden krijgen uit de eigen moestuin. Vlak langs De Eikenzoom kronkelen het Pieterpad en het Vechtdalpad, ideaal om de Overijsselse landschappen nog intenser te omhelzen.

5 Boerhoes, Dalfsen

De vraag is niet óf je verliefd wordt op Overijssel, maar wanneer. Camping Boerhoes is een verrukkelijke plek op de grazige oever van de Vecht, bedekt met heerlijk geurende fruitbomen en een theetuin waar je échte perenijsjes eet. Er is een moestuintje waar je als kampeerder zelf de ingrediënten voor je avondmaal mag plukken en natuurlijk zijn er dieren: koeien, varkens, kippen, poezen, honden en een Vlaamse reus. Via het erf loop je direct naar de Vecht, die onbekommerd door het landschap slingert, langs de velden met Galowaykoeien en de stuw Vechterweerd. Vissen zwemmen via de speciale vissentrap langs het bouwwerk, als voorbijganger kun je er gewoon met de fiets of lopend overheen.

Tip! Op zoek naar nog meer unieke campings voor een onvergetelijke kampeervakantie in Overijssel? Op de website van Visit Oost vind je een onuitputtelijk overzicht van bijzondere campings en camperplaatsen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>