Festivalkamperen met de camper: zo doe je dat!

Terwijl de rest van de festivalcamping nog bezig is met het opzetten van de tent trekken wij alvast een biertje open: zodra de camper op zijn plek staat is je slaapplek klaar om te gaan. Niet meer in de rij voor een (eigenlijk heel vies) dixitoilet, nog even snel een ontbijtje maken in je eigen keuken voor je het terrein op gaat, en in geval van regen geen lekkende tent, met een camper is festivalkamperen een stuk makkelijker én leuker! 

Kamperen én een festival bezoeken? Voor ons bestaan er niet veel betere combinaties. Wist je dat je op steeds meer festivals terecht kan met een camper of caravan? Wij willen nooit meer anders! De afterparty zet je onder de luifel voor, het bier staat koud in je eigen koelkast en niet in een lekke koeltas en aan het einde van de avond duik je een echt fijn bed in, kan allemaal met een camper!

Grasnapolsky

Heb je eenmaal besloten om inderdaad met een camper op stap te gaan, dan hoef je alleen nog maar na te denken over je bestemming! Onze tip? Festival Grasnapolsky! Hoewel Grasnapolsky normaal gesproken tijdens de winter plaatsvindt, is er dit jaar een speciale zomer-editie, van 30 juli t/m 1 augustus, waarbij er ook voor het eerst gekampeerd kan worden. Ideaal om te bezoeken met de camper dus! Grasnapolsky belooft een weekend lang muziek, kunst en expeditie op een bijzondere locatie. Niets ligt voor de hand, avontuur is een gegeven. Dat klinkt ons als (festival)muziek in de oren!

grasnapolski-festivalkamperen

Eerste hulp bij festivalkamperen

Voor het eerst kamperen op een festival? Grote kans dat dit ook de eerste keer is dat je in een camper rijdt! Het rijden in een camper vraagt om een andere manier van rijden dan in een auto, pas je rijstijl dus ook aan op het zwaardere en grotere voertuig. Bij het inparkeren vraag je je medepassagier om met je mee te kijken: samen zie je meer dan alleen. 

Huur je je camper via Camptoo, of op een andere manier? Dan is dit misschien wel de belangrijkste tip die we met je kunnen delen: stel de eigenaar alle vragen die je hebt over de camper. De verhuurder weet precies hoe de camper werkt, en kan je alle handige tips & tricks vertellen!

Een hutkoffer of een rugtas mee? Als je met de camper naar een festival gaat, betekent dat ook dat je meer ruimte hebt om kleding en andere benodigdheden mee te nemen. Daarom ben je misschien geneigd om hier gebruik van te maken en meer spullen mee te nemen. Bedenk je dan ook goed dat je nog steeds naar hetzelfde festival gaat, die vier extra outfits ga je niet nodig hebben, en kun je dus gewoon thuis laten!

Je hoopt natuurlijk dat de zon schijnt, maar mocht je toch een klein stukje schaduw willen opzoeken, dan kun je bij een camper vaak de luifel uitzetten. Hoe je dat doet leggen we uit in deze video.

Aan het einde van het festival pak je de camper weer in. Let daarbij goed op dat je niets achterlaat! Natuurlijk wil je de camperplek schoon achterlaten, maar vergeet ook de klapstoeltjes en stroomdraden niet! 

festivalkamperen

Checklist: festivalkamperen

Als het dan eindelijk zo ver is, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je absoluut niets vergeet. Wij maakten een checklist voor je, zodat jij zeker weet dat jij zonder zorgen kan genieten van het festival:

  • Check wat mee het kampeerterrein op mag
  • Check wat mee het festivalterrein op mag
  • Festivaltickets, identiteitskaart, rijbewijs
  • Oordoppen, powerbank, zonnebrand, zonnebril
  • Gas- of APK-keuring, of gasfles voor éénmalig gebruik
  • Slaapzak, kussens & hoeslaken
  • Koelbox als er geen koelkast in de camper zit
  • Plastic zeil, klaptstoeltjes en klaptafel
  • Handdoek & overige toiletspullen
  • Een spelletje of pak kaarten

Kan jij ook niet wachten om met de camper te gaan festivalkamperen? Bekijk hieronder ons aanbod in festivalcampers:

Bekijk al onze festivalcampers

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>