De 6 mooiste campings van Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg is het buitenland dichtbij. Of je nu op pad gaat om te genieten van de bourgondische levensstijl, het bijzondere heuvellandschap te ontdekken of om meer te leren over de rijke tradities, in Zuid-Limburg vind je het volop! Samen met Visit Zuid Limburg zochten wij 6 bijzondere campings voor je uit.

Hoeve Krekelberg, Schinnen

Rust, ruimte en buiten zijn. Dat is waar het op Natuurkampeerterrein Hoeve Krekelberg om gaat. De 90 ruime plaatsen van het kampeerterrein liggen verspreid over verschillende terrassen tegen een helling, waardoor je vanuit je camper een bijzonder uitzicht hebt over het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De hoeve zelf is een typisch Limburgse carréboerderij, een boerderij rond een binnenplaats, die nog volop in bedrijf is. Met de kinderen op stap? Hoeve Krekelberg heeft een speciaal ingericht kindvriendelijk veld met een speeltuin en door zonnedoeken overkapte zandbakken.

Camping de Botkoel, Puth

Bij camping de Botkoel gaat het om gastvrijheid en gezelligheid, en dat merk je! Aankomen voelt als thuiskomen op de kleinschalige boerderijcamping bij het fruitteeltbedrijf van de familie Cals, die je met open armen ontvangen. Wandel en fiets door het heuvellandschap of ontdek het betoverende Stammenderbos. Vergeet bij een bezoek aan het bos je camera niet: naast het bijzondere beeld van de zonnestralen tussen de bladeren van het beukenbos spot je hier het vliegende hert en de korenwolf. Geen zorgen, het is geen gevaarlijk of betoverd bos: het vliegende hert is de grootste keversoort van Nederland, de korenwolf een pluizige wilde hamster. Bezoek je liever een van de omliggende steden en dorpen, dan bevind je je vanaf de camping binnen no-time in Puth, Schinnen, Geleen of Sittard.

 

Landschapscamping Alleleijn

Landschapscamping Alleleijn is een echt familiebedrijf: de eerste campinggasten stonden in 1982 in een tentje tussen de koeien, in de achtertuin van de ouders van eigenaresse Danille. Kamperen bij de boer groeide uit naar kamperen op een landgoed, zoals het nu gaat bij Landschapscamping Alleleijn. Vanaf de camping kijk je niet alleen uit op Belgische en Nederlandse heuvels, maar ook op een heus kasteel. Vanaf de camping wandel je door bossen en weilanden, langs akkers en nabijgelegen dorpen.

Camping Cotteserhoeve

Midden tussen verschillende vakwerkboerderijen, beekjes en bossen vind je de ideale camping voor het hele gezin. Camping Cotteserhoeve is een moderne camping, ontstaan rondom een boerenhoeve. Het buitenland is dichtbij op deze camping, letterlijk: vanuit de camping kijk je uit over Nederlands, Belgisch en Duits heuvelgebied. Rust uit onder een fruitboom of op het terras, wandel door de bijzondere natuur of ontdek steden  terwijl de kinderen plezier hebben in het zwembad, de speeltuin of bij het animatieteam. Deze camping is ideaal voor het hele gezin!

Camping ’t Geuldal

Jonge gezinnen en liefhebbers van wandelen en fietsen opgelet! Camping ’t Geuldal is een kindvriendelijke familiecamping tussen Maastricht en Valkenburg, midden in het Limburgse Heuvelland. Vanaf de camping loop of fiets je verschillende routes en geniet je in de nabijgelegen dorpjes van de Limburgse gastvrijheid. Op de camping vermaakt het hele gezin zich met onder andere een animatieteam, een brasserie en een heuse ijssalon! Wat wil je nog meer?

Stadscamping Den Driesch

Breng jij een bezoek aan Valkenburg en wil je optimaal van de stad genieten, zonder lange reistijd van en naar het centrum? Stadscamping en camperplaats Den Driesch ligt op loopafstand van jouw favoriete terrassen, attracties en bezienswaardigheden! Kijk uit op de kasteelruïne en wandel of fiets door de bijzondere omgeving van Valkenburg!

Tip! Op zoek naar nog meer unieke campings voor een onvergetelijke kampeervakantie in Zuid-Limburg? Op de website van Visit Zuid Limburg vind je een onuitputtelijk overzicht van bijzondere campings en camperplaatsen.

Binnenkort een van deze campings bezoeken? Boek nu alvast jouw camper of caravan:

Bekijk al onze campers en caravans

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>