TV kijken op de camping: zo doe je dat

Wil jij tv kijken op de camping, maar zonder schotel op het dak? Tv kijken op de camping is, net als internet op de camping, iets wat we eigenlijk niet meer willen missen. Of je nu in Nederland blijft of op vakantie gaat naar het buitenland, Nederlandse televisiezenders zijn overal in Europa te ontvangen. Wil jij weten wat voor jou de beste manier is om tv te kijken op de camping? Wij zochten de verschillende mogelijkheden voor je uit!

Kabeltelevisie

Sommige campings bieden de mogelijkheid voor kabeltelevisie. Hier heb je vaak geen abonnement voor nodig, én het is eenvoudig en goedkoop: vaak rekent de camping hier geen extra kosten voor. Wil je gebruik maken van deze optie, neem dan wel zelf een coax kabel mee! 

Digitenne

Geen kabeltelevisie op de camping? Dan kun je ook kiezen voor digitale televisie (DVB-T) van Digitenne. Om op deze manier televisie te kijken heb je een aparte ontvanger en abonnement nodig, zodat je alle zenders kunt ontvangen. Let wel op: deze manier van TV-kijken werkt alleen in Nederland. In het buitenland ontvang je free to air zenders van de aanbieder uit het land waar je je bevindt. De ontvangst is niet altijd even goed, zeker niet in het buitenland. Als je in Nederland op vakantie gaat, is dit één van de beste opties.

tv kijken op de camping

Tv kijken op de camping met een TV-app:

Biedt de camping een sterke wifi-verbinding? Providers zoals Ziggo, Tele2, KPN, Telfort, Xs4all, Canal Digitaal en online.nl bieden ook TV op de smartphone of tablet aan via een app. Geen televisie mee? Via deze providers kun je vaak ook op de laptop tv kijken op de camping. Welke zenders je kunt zien hangt hierbij vaak af van je abonnement. Wil je wel op de TV kijken? Schaf dan een Apple TV of Google Chromecast aan om het beeld van je telefoon, laptop of tablet naar de televisie te streamen. Is de wifi op de camping niet sterk genoeg, maar wil je wel graag op deze manier tv kijken? Dan bevelen wij een WiFi versterker voor op de camping aan! Meer over internet op de camping vind je hier.

Met een TV-app kun je niet alleen live televisie kijken: veel apps bieden ook de mogelijkheid om je favoriete programma’s terug te kijken óf zelfs op te nemen! Voor je favoriete films en series kun je natuurlijk ook gebruik maken van apps van bijvoorbeeld Netflix. Geen internet onderweg? Dan download je thuis de films en series die je op Netflix wilt zien!

Wil jij meer weten over televisie kijken onderweg? Frans legt alles uit over TV kijken op de camping in onderstaande video:

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>