Camperroute Oostenrijk – Natuur in de regio Salzburg

Bij Oostenrijk denken we meteen aan bergen, en eigenlijk vooral aan bergen. Veel meer heb je ook niet nodig tijdens een lekkere avontuurlijke vakantie in Oostenrijk. In deze blog vind je 4 hoogtepunten van de regio Salzburg om te ontdekken tijdens deze camperroute door Oostenrijk.

Van alm naar alm – Salzburger Almenweg

Wandern, spazieren, schlendrn. In Oostenrijk is genoeg te wandelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van de Salzburger Almenweg. Salzburger slaat natuurlijk op het Salzburgerland, en Almenweg omdat je van alpenweide naar alpenweide loopt. Mooie aangegeven routes met schitterende uitzichten en idyllische dorpjes: dat is wat je tegen gaat komen. Je kunt er een huttentocht van maken, maar je kunt er ook voor kiezen om kleine etappes te lopen met verschillende moeilijkheidsgraden. 

Salzburger Almenweg

Zelldzaam mooi – Zell am See, Zellersee

Midden in het Salzburgerland vind je Zell am See, wat veel mensen misschien kennen als wintersportbestemming. Het mooie van bergen die fraai zijn in de winter, is dat ze in de zomer ook vaak mooi zijn! Zeker rondom de Zellersee is er genoeg te doen in de zomer. Denk aan zwemmen, wandelen, fietsen of zelfs mountainbiken, raften of gletsjer skiën. Een aantal campings zitten direct aan de Zellersee, met een mooi uitzicht is dan gegarandeerd. Ook is dit een mooie uitvalsbasis om de Grossglockner te gaan bezoeken. 

Uitzicht op Zell am See

Hoog in de bergen – Hohe Tauern

Ruim 2000 kilometer aan wandelpaden, dat zou genoeg moeten zijn. Het Nationaal park Hohe Tauern is een prachtige stukje wildernis in de hoge bergen. Het oudste park van Oostenrijk heeft veel unieke flora en fauna zoals de lammergier, gemsen of de steenarend. Wanneer je met een gids de bergen in gaat kun je veel leren over de natuur van de Hohe Tauern. Je kunt een tour doen door delen van het park met een ranger maar ook zelf beginnen aan een zelfstandige hike bij een van de bezoekerscentra

Wilde natuur in Hohe Tauern Nationaal Park

Pas op, een pas – Grossglockner Hochstrasse

De hoogste berg van Oostenrijk kun je beklimmen, maar dat is een onderneming die we alleen de meest doorgewinterde bergbeklimmers aanraden. Wat een schitterend alternatief is: de Grossglockner Hochstrasse, ook gelegen in de Hohe Tauern. De haarspeldbochten geven elke keer weer een nieuw uitzicht, tot je helemaal bovenaan bij de Edelweissspitze bent en het hoogste punt hebt bereikt van de bergpas. Met de (elektrische) fiets is het een zware klim, maar je kunt ook met je auto of camper de pas bedwingen. Let wel op dat je hier een ticket voor moet kopen en dat de pas alleen geopend is wanneer de weg niet helemaal ondergesneeuwd is. Tip: in het hoogseizoen is het een van de drukste attracties van Oostenrijk. Het kan dan lonen om vroeg in de ochtend of achter in de middag/avond de bergpas te bedwingen, dan heb je iets meer rust om om je heen te kijken!

Grossglockner pass vie

Camperroute door Oostenrijk

Rondom Zell am See kun je de meeste campings en camperplaatsen vinden van deze camperroute. Om de Hohe Tauern te ontdekken zijn er prachtige campings aan de voet van dit gebergte. Voor de Salzburger Almenweg vind je veel campings rondom Sankt Johan im Pongau. Rondom deze plaats vind je ook prima startlocaties voor wandelingen van de Almenweg. Op de heen- of terugweg kan het nog de moeite waard zijn om te stoppen in Nationalpark Berchtesgaden in Duitsland. 

Camperroute Oostenrijk

Nog geen camper maar wil je wel graag deze reis maken? Bekijk dan hieronder onze campers.

Bekijk al onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>