Je camper schorsen, hoe werkt dat nou precies?

Als je voor een langere tijd je camper niet kan of wil gebruiken is een mogelijkheid om je voertuig tijdelijk te schorsen. Tijdens deze periode betaal je dan geen wegenbelasting. Maar hoe werkt je camper schorsen nou precies? Wij hebben alle informatie hier voor je op een rijtje gezet.

Je kan je camper 1,2 of 3 jaar schorsen als je hem niet in gebruikt hebt. Een jaar is het minimum, maar je kan hem altijd eerder opzeggen. Tijdens een schorsing mag je niet met je voertuig op de openbare weg. Onder het begrip openbare wegen vallen wel meer dingen dan alleen de weg zelf. Paden, zijkanten van wegen, parkeerterreinen en garages zijn ook niet toegankelijk. Op de site van RDW kun je veel informatie vinden over hoe je aan een schorsing kan komen en hoe het allemaal werkt. Hieronder hebben we een korte samenvatting neergezet.

Hoe werkt het eigenlijk, je camper schorsen?

 Allereerst zorg je ervoor wanneer jij je camper wil schorsen, dat je even controleert of deze ook op jouw naam staat. Je kunt op twee manieren een schorsing aanvragen, zowel online als aan een loket. Online je camper schorsen kan 7 dagen per week, 24 uur per dag en hiervoor moet je een aantal stappen op de website van RDW volgen. Het kan natuurlijk ook bij een loket. Je kan dan naar een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie. Op de website van de RDW staan ook de stappen hiervoor uitgelegd. Stel je wil de schorsing eerder stopzetten kan dit ook, je krijgt dan alleen niet je geld terug. Je betaalt dan wel weer gewoon wegenbelasting.

De kosten van een schorsing

De kosten kunnen per voertuig verschillen. Bij personenauto’s, kampeerauto’s en bedrijfsauto’s tot 15 jaar oud betaal je ongeveer 75 euro, dat is het normaaltarief (75,65). Voor oudere voertuigen betaal je minder, ongeveer 25 euro. Dat is het laagtarief (24,95).

camper schorsen - campers op een rij

Opheffen van schorsing

Het opheffen van een schorsing kan ook online of bij een loket gedaan worden. Online krijg je na de aanvraag direct een bevestiging. Hierna ontvang je een mail waarin de einddatum aangegeven staat. Pas na de tweede email gaat de opzegging direct in. Als je dit op locatie doet wordt de schorsing ook direct beëindigd en ontvang je van de medewerker de einddatum van de schorsing.

APK

Aan het einde van de schorsing moet je camper weer aan de APK-plicht voldoen. Tijdens de camper schorsing kun je hem dus APK laten keuren. Je mag op de dag van de keuring dus wel naar het dichtstbijzijnde APK station rijden, je camper moet overigens dan wel WA-verzekerd zijn. Ook moet je een afspraakbevestiging met de afgesproken tijd bij je hebben. Vraag na afloop ook een APK-rapport aan het keuringsstation zodat je deze kan laten zien als het nodig is.

Wij als Camptoo geven de mogelijkheid om je camper via ons te verhuren. Je kan gemakkelijk een advertentie aanmaken en zo het plezier van kamperen met andere mensen delen! Klik hieronder voor meer informatie!

Bekijk de voordelen

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>