Wat ga jij doen in de meivakantie? 5 tips van Camptoo

Ben je al plannen aan het maken voor de meivakantie met een camper of caravan? Dit jaar vieren we het leven met een kampeeravontuur! Ga jij nieuwe plekken ontdekken, de verbinding zoeken met je vrienden of familie of de sportieve uitdaging aan? Bekijk hier onze tips.

Richt je vakantie in rond je favoriete sport

Staat die mountainbike/hardloopschoenen/wielrenfiets alweer in de schuur na de goede voornemens? Of heb je juist helemaal de smaak te pakken? Richt je vakantie eens in rondom de sport die je graag doet. Kampeer bijvoorbeeld op een mooie plek waar je die 10 kilometer of halve marathon gaat lopen. Na je prestatie kun je het mooi vieren met een barbecue en een aansluitend kampvuurtje! Of gooi die wielrenfiets achterop de camper of caravan en ga die kuitenbijters van de Ronde van Vlaanderen of Luik-Bastenaken-Luik bedwingen in België. Nog avontuurlijker? Pak de mountainbike in Zuid-Limburg of ga naar de kust voor een surfvakantie. 

Actieve vakantie

Neem de kinderen mee naar een toffe kindercamping

“When the kids are happy, we are happy”. Een beetje cliché, maar in clichés schuilt vaak een grote waarheid. De leukste campings voor kinderen zijn allang niet meer de campings met de grootste glijbaan. Je hebt leuke campings waar je op pad kunt met de boswachter, bijzondere speurtochten kunt doen of waar je ‘s avonds een vuurtje kunt stoken. Bekijk bijvoorbeeld hier een aantal van onze favoriete campings of lees hier over “Campings waar je blij van wordt”, waarin campings door gezinnen worden getipt. Wees er wel vroeg bij: voor de populaire campings is het handig om op tijd te reserveren.

Zoek de verbinding

Door de coronaperiode heb je misschien af en toe een beetje de verbinding gemist met vrienden of familie. Wat is er nou mooier dan met 3, 4 of 5 campers en caravans bij elkaar te staan en er een gezellige boel van te maken? Overdag kan iedereen lekker zijn eigen plan trekken en ‘s avonds komt iedereen bij elkaar om de beleefde avonturen uit te wisselen, goede gesprekken te hebben en gewoon even lekker te genieten van het kamperen met je naasten. 

Samen kamperen

Ga weer op ontdekking

De afgelopen twee jaar hebben we vaker dichterbij huis gekampeerd en dat was een schitterende herontdekking. We hebben goede hoop dat we deze zomer weer kunnen gaan exploren. Kies eens een bestemming waar je misschien nog niet aan hebt gedacht: wist je bijvoorbeeld dat Polen schitterende oerbossen heeft? Dat de natuur, cultuur en geschiedenis van Bosnië en Herzegovina prachtig, gevarieerd en boeiend is? Dat de Baltische Staten lange en rustige stranden hebben? Met veel plezier hebben wij weer verder gekeken dan onze “gebruikelijke” vakantiebestemmingen. Leer weer eens dankjewel en proost in een nieuwe taal dit jaar!

Workation, bleisure, working remote

Jaloers op iedereen die meivakantie heeft terwijl jij moet werken? Als je de kans hebt, pak lekker een camper of caravan en een plek met goede internetverbinding om weer tot frisse ideeën te komen in een nieuwe omgeving. Voor je werk, tijdens de lunch of na werktijd lekker een rondje wandelen om even van het echte vakantiegevoel te proeven. Neem desnoods één dagje vrij om lekker te kunnen genieten van je omgeving. 

Workation

Helemaal zin gekregen?

Bekijk dan hieronder alle campers en caravans die particulieren verhuren via ons platform.

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>