In elk stadje een schatje (Helmond): Tim en zijn retro cocktailbus

Dit seizoen gaan we op zoek naar de meest bijzondere campers en caravans van Nederland...en hun baasje. Deze week stoppen we in Helmond, bij Tim en zijn gele Volkswagen T3, omgebouwd tot cocktailbus en camper.

Tim uit Helmond is de trotse eigenaar van Bobby. Deze vrolijke Volkswagen T3 was eerst een opvallende cocktailbezorgbus. Nu is hij een camperbus met een echte festival vibe. En het mooiste is, je kunt hem zelf ook huren! 

Tim, vertel eens, wat is Bobby voor een bijzondere bus?

Ik heb Bobby gekocht als een retro gele Volkswagen T3 van 1986. Nu is hij nog steeds diezelfde gele Volkswagen T3, maar dan omgebouwd tot camper en nog opvallender door de bijzondere kunst op de buitenkant van de bus! 

Gele volkswagen T3 camper met luifel

Hoe ben je in het bezit van de bus gekomen?

Dat is een lang verhaal. 2 jaar terug, toen corona startte was ik bezig met het bouwen van een cocktailbus om mee naar festivals te gaan. Maar precies toen die klaar was kwam corona, dus dat businessplan werkte niet meer. Toen kwam ik op het idee om cocktails te gaan bezorgen, alleen met de bus waar we mee naar festivals gingen kon niet iedereen rijden. 

Alsof het voorbestemd was, zag ik toen ik op een dag naar Den Bosch reed een gele Volkswagen met een ‘Te Koop’ bordje langs de weg staan. Toen heb ik impulsief de bus gekocht. Hij leek me perfect om cocktails in rond te brengen. Vervolgens hebben we Bobby opgeknapt en gepimpt en is hij ongeveer twee maanden gebruikt om cocktails mee rond te brengen. 

Je hebt Bobby dus gekocht als cocktailbus, hoe is hij dan nu als camper op Camptoo beland?

Na een tijdje hebben we Bobby omgebouwd tot camper en zijn we hem privé gaan gebruiken. Toen was hij gewoon een luxe object voor ons. Het koste echter flink geld om Bobby te onderhouden en zoveel tijd en ruimte hadden we er ook niet voor. Daarom hebben we op een gegeven moment besloten om hem weg te doen. Tegen de koper zeiden we “als je hem ooit weg wilt doen, bel ons op! Misschien willen we hem wel terug.” want Bobby was toch wel ons dingetje en had een plekje in ons hart veroverd. 

Het telefoontje kwam echter al twee maanden later. Dat was toch wel erg snel voor ons, maar we wilden de kans ook niet laten schieten. Toen zijn we gaan kijken wat we dan met Bobby konden doen. Zo kwamen we Camptoo tegen en zo kwamen we op het idee om Bobby te verhuren. Dat is ideaal, want zo kunnen we de vaste lasten dekken en kunnen we Bobby houden om ook privé te gebruiken. Het is eigenlijk een win-win situatie, want aan de buitenkant staat Bobby ook vol met cocktails. Hij is dus ook promotie van onze bar en cocktailbus. 

Hoe komt Bobby aan zijn bijzondere uiterlijk?

Toen we Bobby kochten was hij al een prachtige gele retro Volkswagen bus. Toen we de bus gebruikten om cocktails te bezorgen moest hij nog nèt even wat meer opvallen. Daarvoor heb ik een vriend van mij ingeschakeld. Hij is kunstenaar en kan goed overweg met verfspuitbussen. Nu is Bobby niet meer te missen! Later hebben we zelf de binnenkant van de bus helemaal omgebouwd tot camper.  

Kunst op gele volkswagen camper

Waar ben je zelf met Bobby op avontuur geweest? 

Eigenlijk nog veel te weinig. We zijn zelf vooral in het binnenland geweest met Bobby, bijvoorbeeld lekker naar zee. We hebben wel een flink avontuur op de planning staan, we gaan van de zomer namelijk naar Sziget in Budapest met de bus. Dat wordt wel een stukje rijden en een flinke vuurdoop voor Bobby. Maar hij voelt zich vast volledig thuis op dat festival! 

Welk soort camperaars huren jouw camper?

Ik sta er eigenlijk echt versteld van. Huurders zijn soms mensen van 25, maar ook mensen van 60, de doelgroep is dus ontzettend breed. Maar die brede doelgroep is juist erg leuk. Je moet natuurlijk wel net van die stijl houden.  We zien ook regelmatig dat kinderen hun ouders een tripje met Bobby cadeau doen. Ontzettend leuk!

Wat zijn de reacties van de mensen die met Bobby op pad gaan?  

Eigenlijk krijgen we alleen maar positieve reacties. Iedereen is blij verrast over hoe leuk Bobby is en hoe fijn die rijdt. We hebben ook een gastenboekje in de bus liggen waar leuke verhalen in staan.  Eigenlijk heb ik nog geen enkele negatieve reactie gehad.

Zou jij zelf ook weleens op reis willen in de cocktailbus van Tim? Dat kan. Bobby is te huur via camperdeelplatform Camptoo.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>