De 3 mooiste campings van het land? Expeditie Kram vertelt het je!

De lente staat weer voor de deur en dat betekent dat de campers, busjes, caravans en tenten weer uit de stalling mogen. Expeditie Kram - Liv, vriendlief, hond en camper Columbus - tipt je de 3 mooiste campings van ons land waar het heerlijk toeven is in de lentemaanden, maar ook daaromheen.

Het Bos Roept in Slootdorp (Noord-Holland)

Kamperen betekent voor mij slapen in de natuur. Met in de natuur bedoel ik het liefst zo ver mogelijk van de bewoonde wereld. In Nederland is dat nogal lastig, aangezien je hier nergens écht in the middle of nowhere kunt zijn. Toch zoek ik de campings waar wij kamperen altijd uit op de mate waarin het terrein in de natuur ligt. Een groene camping is vaak een mooie camping, weet ik inmiddels uit ervaring. Zo komen we bijvoorbeeld heel graag met ons busje bij Het Bos Roept in Slootdorp.

Hier slaap je in het groen op ruime plekken, met een vuurkorfje voor je kampeermiddel en een vers ontbijt in de ochtend (als je zin hebt en geloof me: dat heb je). De plekken zijn heel vrij opgezet en je hebt overal volop ruimte. In de gemeenschappelijke ruimte in een fraaie kas kun je droog zitten, een kop koffie zetten of samen een biertje drinken. Wat ik extra tof vind, is dat je hier ook allerlei tiny houses en ingerichte tenten kunt boeken. Voor degene die nog overgehaald moet worden om te kamperen is Het Bos Roept de perfecte plek om er eens kennis mee te maken.

Natuurkampeerterrein Drie in Ermelo (Gelderland)

Over slapen in het hart van de natuur gesproken: bij natuurkampeerterrein Drie in Ermelo slaap je in het bos in Gelderland. Dit kampeerterrein beschikt over een aantal plekken met en zonder stroom waar je prima kunt overnachten met je camper of busje. Voor de tentkampeerder is er een trekkersveld aanwezig. Waar je ook slaapt: overal heb je direct zicht op het bos. Vanaf je kampeerplek wandel je zo het magische Speulderbos in; naar mijn mening een van de mooiste bossen van Nederland. In dit bos staan namelijk de zogeheten ‘dansende bomen’.

Hier kun je uren wandelen om vervolgens een hapje en drankje te doen bij het boscafé dat even verderop naast het kampeerterrein staat. Wij sliepen een keer in de winter bij kampeerterrein Drie; in een (veel te dun) tentje en met temperaturen onder het vriespunt. We hielden onszelf warm in de gemeenschappelijke vuurplaats en het verwarmde sanitair. In de avond voelde het extra spooky op het terrein omdat er bijna niemand stond en we constant het geluid van de uilen hoog in de bomen hoorden, terwijl we geen hand voor ogen zagen. Die spanning is wat ik zoek bij een kampeerplek in de natuur en dat kan maar op weinig plekken in Nederland.

De Voscheheugte in Mantinge (Drenthe)

Een camping die ook zeker op je lijst moet staan, is de Voscheheugte in Mantinge. Deze camping is een van de eerste plekken waar ik voor mijn reisblog verbleef in 2015. Door de jaren heen is er van alles veranderd, maar alleen maar ten goede. Wat een fantastische plek! De Voscheheugte ligt tegenover het Mantingerzand, een idyllisch natuurgebied waar volop heide en zand te vinden is. Je hoeft niets eens de camping af om optimaal van de natuur te genieten.

Rondom je kampeerplek hier heb je namelijk ook volop de ruimte en uitzicht op het groen. Je mag hier vuur maken en je hond is welkom, oftewel: voor ons de ideale combinatie. Ben je nog niet zo van het kamperen maar wil je wel in de natuur slapen? Ook dan zijn er bij de Voscheheugte allerlei opties te boeken. Zo zijn er een paar natuurhutten te vinden en kun je logeren in de tiny house of een ingerichte caravan huren. Hoe leuk is dat?

Dit artikel is geschreven door Liv Krake van reisblog Expeditie Kram waar ze wekelijks schrijft over de meest bijzondere slaapplekken in de natuur. Fikkie stoken, wandelen met vriend en hond, uren turen naar de sterrenhemel en slapen in the middle of nowhere is wat ze het liefste doet tijdens een kampeertrip met camper Columbus. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>