Angela en haar camperreis van 4,5 maand

Met een camper of caravan op pad gaan is natuurlijk ontzettend leuk. Daar kunnen we allemaal geen genoeg van krijgen! De meeste camperaars gaan vooral weekendjes en weekjes weg, of misschien een maandje in de zomervakantie. Angela (66) uit Gouda daarentegen, huurde via Camptoo een camper voor maar liefst 134 nachten, bijna 4,5e maand! Ze vertelde ons over het avontuur dat ze beleefde met de buscamper van Gerald uit Vriezenveen.

In ruim vier maanden kun je met een camper natuurlijk een flink stuk van de wereld verkennen. Angela droomde er altijd al over om met een camper door Europa te trekken. Toen afreizen naar buiten Europa moeilijk werd vanwege Covid, besloot ze de knoop door te hakken en er eerder dan gepland aan haar droomreis te beginnen.

vogels bij de Amalfikust

De bijzondere reis

De rondreis van Angela ging via verschillende landen naar Griekenland, waar ze 5 volle weken heeft rondgetrokken langs allerlei bijzondere plekken. Vervolgens is ze doorgereisd naar Italië en Frankrijk, om hier ook van de bijzondere cultuur en natuur te genieten. De reis betekende voor Angela vooral vrijheid: “4,5 maand doen waar je zin in hebt en gaan of blijven waar, wanneer en zo lang je maar wilt”. 

Op zo’n lange reis maak je ongetwijfeld veel mee, en kom je op bijzondere plekken. Op de vraag welke plek het meest indrukwekkend was tijdens de reis, antwoordde Angela dan ook met een hele waslijst aan avonturen. Met als hoogtepunt wel het wandelen op de top van de Vesuvius vulkaan. Tussen het ontdekken van de Akropolis van Athene, het beleven van de geschiedenis in Pompeï, het bezoeken van de kleine republiek van San Marino, ronddwalen langs de prachtige Amalfikust van Italië en het bewonderen van de imposante kloosters van Meteora in Griekenland zouden wij ook niet kunnen kiezen. Maar het mooiste moment onderweg? Dat was volgens Angela toch: “Het moment van wegrijden van huis, de eerste kilometers van een mooie reis die ik van plan was te gaan maken.” Hoe spannend is dat? Helemaal alleen aan zo’n enorme reis beginnen! 

Vesuvius vulkaan

Niet alles gaat altijd als gepland

Reizen zou reizen niet zijn, zonder ook een paar kleine tegenslagen. Zo vertelt Angela: “In Belgrado kon ik de stadscamping niet vinden. De GPS stuurde me overal naar toe behalve naar het juiste adres. Uiteindelijk ben ik bij een benzinepomp gaan staan en heb daar overnacht.” Dat kan dan wel weer makkelijk met een camper. Gelukkig had Angela tijdens de reis nooit het gevoel van; “waar ben ik nou mee bezig?”. Voor zo’n lange tijd, elke nacht in een camper slapen beviel haar eigenlijk ook wel prima. Ze had een goed bed en voor haar alleen was er meer dan genoeg ruimte in de ruime buscamper van Gerald.

camper op de weg

Huren via Camptoo

Dat klinkt als een mooi avontuur! Maar waarom heeft Angela er eigenlijk voor gekozen om een camper te huren via Camptoo, in plaats van een camper te kopen? Een camper kopen voor de tocht is bij Angela eigenlijk niet eens ter sprake gekomen. “Een camper kopen betekent voor mij mezelf beperken. Dat zou betekenen dat ik vaker en misschien wel de meeste van mijn reizen met de camper zou moeten doen, want waarvoor heb je hem anders. Ik hou van afwisseling en wil per keer bepalen hoe ik reis. En zeker ook de mogelijkheid open houden om verre reizen buiten Europa te maken.”

Terwijl ze op internet op zoek was naar een huurcamper kwam ze Camptoo tegen. Dat leek haar gelijk een goede match. Rechtstreeks van iemand huren vond ze wat riskant. Via Camptoo waren de betalingen en verzekering geregeld en had ze een goede basis. 

klooster met uitzicht over meer

Voor andere avonturiers

Aan andere camperaars die een vergelijkbaar avontuur aan willen gaan geeft ze nog het volgende advies mee; “Geniet ervan, ook al zal niet alles altijd precies zo gaan als je wilt. Wees flexibel en plan niet te veel en te lang van te voren. Go with the flow.”

Ben jij nu ook geïnspireerd om voor een aantal maanden op pad te gaan met een camper? Of toch liever voor een aantal weken of dagen? Vind je droomcamper in het aanbod van Camptoo. 

Bekijk onze campers en caravans

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>