Camperplaatsen aan het water: top 10 camperplaatsen

Om lekker van water te genieten, hoef je niet perse naar een ver land te reizen. Ook in Nederland en België zijn er genoeg camperplaatsen die zich aan het water bevinden om lekker te genieten. Benieuwd waar jij met jouw camper dichtbij water kan staan? Lees dan deze blog!

Nederland

We beginnen met een top 5 camperplaatsen of campings waarbij je een uitzicht hebt op water in Nederland. De keuze is reuze want je kunt zowel aan een meer, tussen twee meren in, óf bij een haven overnachten.

Camperplaats WSV de Val – Bij de haven

Camperplaats de val

De eerste op het lijstje is camperplaats WSV de Val. Je kunt hier heerlijk staan met een uitzicht op de haven die er direct naast ligt. In de omgeving van Hoedekenskerke kun je genieten van de natuur en cultuur, dit kan op de fiets maar je kunt natuurlijk ook wandelen. Liever niks doen? Dan kun je altijd nog bootjes kijken, ze liggen recht voor je neus!

Camperplaats de Veerdam – Pak het pontje

Ca

Ook bij camperplaats de Veerdam kijk je weer uit op een haven, dit keer wel in een andere provincie in Nederland. De camperplaats ligt namelijk in Gelderland. Met het pontje ben je zo in Dodewaard, vanaf hier kun je wandelen naar de ommuurde tuin. De ommuurde tuin is een historische moestuin van koning Willem III, sinds 1999 is de tuin een agro-ecologische tuin geworden. Tijdens een rondleiding door de tuin kom je alles te weten van de geschiedenis van de tuin en hoe een biologische tuin werkt. Je kunt ook meedoen aan een kookworkshop! Met verse ingrediënten uit de tuin bereid jij dan een heerlijke maaltijd! Je hebt ook de mogelijkheid om een rondvaart te doen op een boot vanuit de jachthaven naast de camperplaats.

Camperplaats Kessel-Eik aan de Maas – Bij de Maas

Deze camperplaats is ideaal voor de mensen die willen fietsen of wandelen. Zodra je het terrein af bent, ben je al in natuurgebied de Weerdbeemden. Fiets of wandel je verder door het natuurgebied, dan kom je uiteindelijk uit in natuurgebied  de Musschenberg. Hier heb je een prachtig uitzicht op het Maasdal. Er zijn genoeg streekproducten te proeven in de omgeving, zowel Kessel-Eik (Eikkaterke) als Kessel heeft een eigen speciaalbiertje (Casle bier).

Camperplaats Marina – Uitzicht op de jachthaven

Camperplaats Marina

Met je camper sta je direct aan de jachthaven op deze camperplaats, met uitzicht op de Maas en de Pietersplas. Ben je hier in de zomer, dan is er een watertaxi die van de jachthaven/camperplaats naar het centrum van Maastricht vaart, ideaal om zo Maastricht te verkennen. Zin in wat avontuur? Vlakbij de camperplaats liggen de grotten van Sint-Pietersberg. Er waren hier ooit meer dan 20.000 gangen, probeer daar maar eens je weg in te vinden!

Camping Corfwater

Camping Corfwater

Frank Karssing

Op 100 meter afstand van de zee, kun je genieten op camping Corfwater. Ook heb je het misschien wel het mooiste bloembollengebied van Nederland in de buurt liggen! Bloembollengebied Zijpe ligt achter de camping en is een oase aan kleuren. Er zijn genoeg fietspaden die je langs de bloembollen, door de duinen of langs het natuurgebied voeren. Meer zin in niks doen? Dat kan natuurlijk ook, neem je handdoek mee en kom helemaal tot rust op het strand. Ook als het weer niet zo mee zit, is het strand een lekkere plek om uit te waaien. Al je stress zal dan met de wind mee gaan!

België

Nu we de top 5 van Nederland hebben gehad, gaan we door naar België. Want ook hier heb je heerlijke plekken aan het water waar je kan staan met je camper.

Camperplaats Zillebekevijver – Aan een meer

Camperplaats Zillebekevijver ligt in de buurt van Ieper, je kunt hier naar toe lopen of fietsen vanaf de camperplaats. In Ieper kun je bijvoorbeeld de ‘Last Post’ meemaken, dit gebeurt iedere dag om stipt 20:00 onder de Menenpoort. De last post wordt sinds 1928 gedaan om de vermiste soldaten te herdenken van het toenmalige Britse Imperium. Verder zijn er vanaf de camperplaatsen genoeg wandel- en fietsroutes, zo kun je bijvoorbeeld een wandeling rond het meer doen. Op deze camperplaats mag je maximaal 48 uur staan.

Camperplaats Menen – Aan de Leie

Kampers menen

Camperplaats Menen ligt aan de rivier, de Leie. Er ligt vlakbij de camperplaats een zwembad waar je een frisse duik kan nemen. Ook is er genoeg te doen in het stadje Menen, er is in de stad een romantische stadstuin en een uniek huiskamercafé in een notariswoning uit 1898. Ook ligt er een Duitse militaire begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog. Veel gemeentes in België hadden na de Eerste Wereldoorlog Duitse soldatengraven, deze zijn in de jaren vijfitg samengevoegd tot vier verzamelbegraafplaatsen. Er ligt er ook eentje in de buurt van Langemark, de begraafplaats wordt ook wel ‘Studentenfriedhof’ genoemd. Er liggen hier meer dan 3.000 studenten-vrijwilligers, vandaar de naam van de begraafplaats.

Camperplaats Kanaalzicht – De naam zegt het al

camperplaats kanaalzicht

Zoals de naam van de camperplaats Kanaalzicht het al zegt, je hebt zicht op het kanaal waar de camperplaats aan ligt. Het is een rustige camperplaats die handig gelegen ligt. Je kunt vanaf de camperplaatsen verschillende wandel- en fietsroutes doen. Ook ligt het tussen twee steden in waar genoeg te zien is. Zo heb je in Dessel het Pagadderpad waarbij je aan het begin of het eind van de wandeling de Sas4-Toren kan beklimmen voor een mooi uitzicht. In Mol heb je twee escaperooms waarbij je je hersens nodig hebt om eruit te kunnen komen. Er is in ieder geval genoeg te doen voor iedereen. 

Camperplaats de Balokken – Aan de oevers

© Tom van Ryckeghem

Camperplaats de Balokken is gevestigd aan de oevers van de Leie, op een groot recreatie-eiland. Vanaf de camperplaats wandel je zo naar het centrum van Wervik. Hier vind je bijvoorbeeld het nationale Tabaksmuseum. Ook vind je in de omgeving genoeg wandel- en fietsroutes. Veel van de fietsroutes hebben ook een thema, zo heb je de tabaksroute, de WOI-route of de Kommiezenfietsroute.

Camping de Chênefleur – Aan de Semois

Chenefleur

Verderop aan dezelfde rivier ligt de camping de Chênefleur. Zoals overal wel in de Ardennen, kun je hier ook weer verschillende activiteiten doen. De camping biedt onder andere lasergamen in het bos of boogschieten, misschien ben jij wel de beste schutter op dat moment! Het plaatsje waar de camping ligt, is bekend om het Gaume Jazz festival wat er ieder jaar plaatsvindt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar nog meer camperplaatsen? Check dan onze blogs voor camperplaatsen in Nederland en België!

De perfecte camperplaats al gevonden maar nog geen camper? Bekijk snel ons aanbod!

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>