Slapen tussen de boerderijdieren!

Hoe lekker is het als je wordt wakker en vanuit je camper allerlei dierengeluiden hoort: De haan kraait, de koeien loeien en de geitjes mekkeren. Je staat op de boerderijcamping! Bij sommige campings mag je soms zelfs een handje helpen.

D’olde Kamp – Aan een nationaal park

De camping is te vinden in het prachtige Drenthe, aan de rand van het Dwingelderveld. Het is misschien maar een kleine camping maar hij heeft alle voorzieningen. Zo is er een buitenoven om heerlijke verse pizza’s in te bakken! Wij zijn natuurlijk op zoek naar dierengeluiden, daar komt je bij D’olde Kamp ook zeker niet aan tekort. Zo vind je er geiten, ezels, konijnen en kippen. Deze dieren krijgen twee keer per dag eten en vindt de boer het soms wel fijn om wat extra hulp te krijgen, zo hoef je tijdens je vakantie dus niet helemaal stil te zitten! 

In de omgeving van de camping zijn er twee nationale parken te vinden; nationaal park Dwingelderveld en nationaal park Drents-Friese Wold. Hier zijn meer dan genoeg wandelroutes te vinden om je mee te vermaken en helemaal op te gaan in de natuur, ga bijvoorbeeld opzoek naar de Hunnebedden in Drenthe! Geen zin om te wandelen? Je kunt ook een dagje gaan varen in nationaal park Weerribben, toch in de natuur maar op een relaxte manier! Om dit te kunnen doen, zou je wel een stukje moeten rijden maar heel ver weg is het niet!

Het Varsenerveld – Tussen knooppunten in

Kinderen kunnen op camping het Varsenerveld vier keer per week mee met de boer, dan mogen ze samen de dieren voeren! Ook is het belangrijk om de verse eieren van de kippen te rapen en ze dan natuurlijk ook goed te tellen. Op deze camping geniet je ultiem van de natuur en staat het buitenleven centraal. Je hoort alleen het geluid van de vogels en de boerderijdieren!

Rond de camping zijn er genoeg fietsroutes, de camping ligt tussen knooppunt 47 en 65 dus het begin van een route is dichtbij. Even genoeg gehad van de natuur? Zwolle ligt slechts op 20 minuten rijden van de camping, heerlijk voor een dagje weg.

De gijzel – Knuffelen met hangbuikzwijntjes

In het mooie Noord-Brabant is boerderijcamping de Gijzel te vinden, samen met hun dieren. Hier kun je knuffelen met hangbuikzwijntjes, als ze dat in ieder geval zelf wel willen! Ze hebben verder ook nog konijnen, kippen en een paardje die niet vies zijn van wat eten. De kinderen mogen op Fleur en Kiki rijden, de huisezels!

De camping ligt aan de rand van de Loonse en Drunense duinen, hier kunnen de kinderen (maar de ouders natuurlijk ook) lekker rondrennen om al hun energie kwijt te raken! In de Loonse en Drunense duinen zijn er eetmogelijkheden om even lekker bij te komen, zoals bij Herberg De Drie Linden. Ook de Efteling is in de buurt, gegarandeerd een dag vol avontuur voor jong en oud.

De Hinde –  Kustlijn van 60 km

Bij deze boerderijcamping vind je 35 melkkoeien en hun jongvee, maar dat vonden ze blijkbaar nog niet genoeg want er zijn ook nog konijnen, kippen en shetlandpony’s te vinden! De kampeerplekken zijn van elkaar gescheiden dus zelfs als de camping vol staat, heeft iedereen nog wel voldoende privacy! Er is ook een winkeltje te vinden die streekproducten in het aanbod heeft, zeker een moeite waard om te proberen. 

In de buurt van de camping liggen genoeg leuke stadjes om te bekijken, zo heb je Dronten op een autorit van 15 minuten van je vandaan liggen. Hier is een kustlijn van maar liefst 60 km te vinden!

Landgoed Ottermeer – Bij de paarden

Dit prachtige stuk land biedt verschillende soorten plekken aan op de camping. Zo heb je de puur-natuurplaatsen waar alleen tenten mogen staan die geen stroom nodig hebben en geen honden bij zich hebben. Verder is er nog genoeg andere keuze voor plaatsen, houd je van zonsopgangen? Dan is het zonsopgang veldje écht iets voor jou! Er is van alles te doen rond de camping, het ligt eraan wanneer je komt, wat er te doen is. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren zijn er bijvoorbeeld inspirerende workshops en tijdens de zomervakantie zijn er ook concerten te vinden! In de weides bij de camping vind je een hoop paarden die je kan verzorgen tijdens je verblijf! 

Het landgoed ligt tegen de Belgische grens aan dus een bezoekje aan de zuiderburen is een leuke dagbesteding! Ook ligt Roosendaal in de buurt voor een lekker dagje weg, het is slechts 15 minuten met de auto.

Met een camper of caravan op pad

Heb je zin gekregen om naar een van deze boerderijcampings te gaan om even helemaal tot rust te komen? Wij willen jou nog de perfecte camper of caravan aanbieden voor dit avontuur! Bekijk snel het aanbod hier!

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>