Een actieve vakantie vanaf de camping

Een actieve vakantie en kamperen gaan heel erg goed samen. Een fijne uitvalsbasis na gedane arbeid, dat is toch het perfecte leven? Eerst de omgeving verkennen op een actieve manier en vervolgens lekker op de camping nagenieten met een hapje en een drankje en andere kampeerders om je heen. En uiteindelijk mag je uitgeputte lichaam toch gewoon genieten van een écht bed. Waar kies jij voor?

Boulderen (klimmen) – de beste plek dichtbij?

Misschien wel hét gebied dat het dichtste in de buurt ligt van Nederland om te boulderen is Fontainebleau. Met veel verschillende kleine gebieden rondom de Franse plaats is er genoeg te doen voor zowel ervaren klimmers als beginners. De beste periode om er heen te gaan is buiten de vakanties, maar wel met mooi weer. Met nat of koud weer is het klimmen een stuk lastiger omdat er veel schaduw is en de stenen dus langzaam drogen. In de vakanties kan het er gezellig druk zijn. Op camping Ile de Boulancourt vind je mooie plekken waar veel klimmers verblijven. Ook kun je hier crashpads huren, wel handig om even te reserveren. Om een goed beeld te krijgen van het gebied kun je een “topo” kopen met een overzicht van de boulders en welk niveau ze hebben. En met een camper bij de hand is het makkelijk al je klimspullen (bijvoorbeeld je eigen crashpads) mee te nemen!

Wielrennen – overwin de ballonnen!

In de Vogezen kun je prachtig wielrennen, op niet al te verre afstand van Nederland. Met beklimmingen als de ballonnen Grand Ballon, Petit Ballon en Ballon d’Alsac heb je drie mooie klimmetjes te pakken van de bekende Route du Cretes. Ook heb je de plek waar Pogacar de gele trui overnam van Roglic, waar dit jaar weer de Tour de France voor mannen en ook voor vrouwen langs komt: de Planche de Belle Filles. Ook buiten de bekende klimmetjes vind je mooie routes om te fietsen. Campings zijn op verschillende plekken te vinden, afhankelijk van welke stukken van de Vogezen je graag zou willen befietsen. 

Hiken – met uitzicht op de Mont Blanc

Een van de wandel- en bergsport hotspots in Europa is Chamonix. Met uitzicht op de Mont-Blanc heb je altijd bergen om je heen om een stevige tocht te maken. Je hebt verschillende kabelbanen en treintjes om op verschillende hoge plekken te komen zoals bij de gletsjer Mer de Glace of naar bijna 3800 meter hoogte met de kabelbaan naar bergtop Aiguille du Midi. Een goede uitvalsbasis is bijvoorbeeld deze camping

Kanoën – genieten vanaf het water

Een omgeving kan heel anders aanvoelen wanneer je het vanuit een andere hoek bekijkt en dat is zeker zo vanaf het water. Wist je dat je in Nederland schitterende tochten kunt maken over de Weerribben? Bij camping De muggenbeet zijn er een aantal kano’s aanwezig, en anders genoeg plekken in de regio om ze te huren. Start vanaf daar voor een prachtige ontdekkingstocht. 

Verder van huis? In de omgeving van de Gorges du Verdon kun je genieten van een schitterende omgeving, die er vanaf een kano of waterfiets weer heel anders uit ziet. Nog avontuurlijker kun je ook nog raften, maar ook canyoning is een mogelijkheid. Een goede uitvalsbasis is camping Chasteuil Provence

Surfen – de mooiste plekken in Portugal

Genoeg gewebsurfd! Tijd om écht te gaan surfen. Portugal is een prachtig land om te surfen. Je kunt vanuit Nederland in meerdere dagen er heen rijden, maar je kunt ook daar je camper huren via Camptoo. Een aantal toffe hotspots hebben we in deze blog al op een rijtje gezet. Laad je eigen surfboard in de camper of huur er een ter plekke en geniet van het glijden en werken tussen de golven!

bucketlist

Verdiende rust

Na gedane arbeid is het tijd voor welverdiende rust. Met fijne stoelen, lekker buiten eten met een drankje erbij en slapen in een heerlijk bed. Vind hier je camper of caravan die jou dit kan bieden. 

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>