Elk stadje een schatje: Olivier

Dit seizoen gaan we op zoek naar de meest bijzondere campers en caravans van Nederland...en hun baasje. Dit keer bezoeken we Anna en Koen uit Delft en hun zelf-omgebouwde ambulancebus die ze Oliver genoemd hebben. 

We ontmoeten Anna en Koen in een park in Eindhoven, ze zijn namelijk op avontuur met Olivier in het zuiden van het land. Oliver valt meteen op zodra ze de straat binnen rijden. Niet zo gek, zo’n blauwe vintage bus zie je niet elke dag voorbij rijden. Ook de binnenkant van Oliver is bijzonder, over elk detail is nagedacht, hier kunnen veel camperombouwers nog wat van leren! We stelden Anna en Koen een aantal vragen. 

Anna, kun je me wat meer vertellen over Oliver? 

Olivier is sowieso erg bijzonder voor ons, omdat we hem helemaal zelf hebben omgebouwd, dit was een heel project! Hij is een voormalige ambulancebus, dus hij heeft voor hij van ons was ook al een hele geschiedenis meegemaakt. Nu maakt hij natuurlijk ook nog een boel mee, met onze reizen en die van de huurders. 

Hoe zijn jullie in het bezit van Oliver gekomen? 

Tijdens een van onze reizen zijn we op zoek gegaan naar een bus. Op dat moment waren we aan het reizen in Griekenland, in Athene om precies te zijn. We zagen een advertentie van deze bus in Bulgarije, dus hebben we onze spullen gepakt en zijn we naar Bulgarije gelift om de bus te bekijken. We vonden hem meteen prachtig. Tien dagen later konden we hem kopen. We moesten een enorme stapel Lev (de Bulgaarse munteenheid) meenemen en plotsklaps waren we de trotse eigenaren van Olivier.

het zelfgebouwde interiw

Wat bijzonder hoe jullie Oliver hebben bemachtigd, welke aanpassingen hebben jullie vervolgens aan de bus gedaan? 

Eigenlijk bijna alles. Alleen de blauwe kleur aan de buitenkant had hij al. We waren van plan om Oliver olijfgroen te schilderen, vandaar de naam Olive-r, maar dat is er nooit van gekomen. 

Het eerste onderdeel waar we mee aan de slag zijn gegaan is de keuken. We houden allebei erg van lekker eten, dus we wilden een volledige keuken hebben met een oven. Dat was ons eerste project. Een leuk detail is het metalen keukenblad, een handige camperhack waardoor we spullen met magneetjes eronder gewoon laten staan tijdens het rijden. 

Ook zijn we aan de slag gegaan met de isolatie en hebben we dakramen in de bus gezet. Daardoor is het gelijk een stuk lichter binnen.

Onze vloer heeft ook een bijzonder verhaal. We hebben hem gemaakt van verzameld hout van oude huizen in Griekenland, er zitten dus een heleboel stukjes van onze reizen verzameld in de bus. Een soort souveniertjes! 

de zelf gebouwde keuken in de camper van koen en anna

Wat gaaf dat jullie Oliver zo eigen hebben gemaakt! Welke reizen hebben jullie met de bus gemaakt? 

We zijn eigenlijk heel Europa doorgetrokken. We hebben de bus dus gekocht in Bulgarije, toen hebben we een half jaar in Griekenland gezeten. Vervolgens zijn we veel rondgetrokken, via Italië naar Frankrijk en door naar Zwitserland, Duitsland, Luxemburg, België, Nederland en zo door naar Denemarken. Dat was eigenlijk onze hele bucketlist met deze bus, alleen Spanje staat er nog op. Daar willen we misschien met vrienden een stukje land kopen om een bouwproject te starten en te gaan wonen.

Dat klinkt als een heel avontuur. Wat voor soort huurders gaan er op pad met Oliver en beleven zij net zulke gave avonturen? 

Een heleboel verschillende mensen. Vaak zijn de huurders mensen die ook van koken en eten houden. De uitgebreide keuken met oven trekt dat wel aan. Ook zijn het natuurlijk avontuurlijke mensen die van het specifieke uiterlijk van de bus houden. Er is eigenlijk niet echt een specifieke leeftijd aan te koppelen. Vaak zijn onze huurders wel stellen, maar we hebben mensen gehad van rond de 20 en van eind 60 en alles ertussenin. 

Eigenlijk alle huurders maakten reizen waarbij we zoiets hadden van, ja dat willen we zelf ook wel een keer doen! Het is altijd leuker om zelf op pad te gaan dan om je bus uit te zwaaien natuurlijk. Maar het is ook weer fijn dat iemand er gebruik van maakt als je dit zelf niet doet. Die reizen zijn ook weer inspirerend voor ons. 

We zijn ook een keer de bus gaan ophalen in Frankrijk, toen er huurders autopech hadden. Zo hadden we eigenlijk een soort verplichte vakantie die uiteindelijk ontzettend leuk was. Lekker surfen in Normandië. 

Een geluk bij een ongeluk eigenlijk! Wat vinden jullie verder van de verhuur bij Camptoo? 

We vinden het allebei erg leuk om hosts te zijn. Om net een beetje extra moeite te doen om iemand een leuke vakantie te geven. Vaak leggen we bijvoorbeeld wat biertjes of een wijntje klaar, of wat bloemen. Het ontmoeten van de huurders is natuurlijk ook erg leuk. We zijn ook  bevriend geraakt met een aantal van de huurders van Oliver!

koen en anna bij hun camperbus

Wil je op pad met Olivier, of een van de andere campers van Camptoo? Bekijk het aanbod hier: Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>