Met de camper naar Formule 1!

De fans van Max Verstappen reizen over de hele wereld om hem te kunnen zien winnen, maar vooral naar Zandvoort, Spa en Oostenrijk gaan er veel fans. Dat merk je altijd wel door de oase van oranje die er dan te vinden is in de tribunes! Er zijn ook vaak campings waar je met een camper of caravan kunt staan om het feest van dichtbij te beleven. Waar je kunt staan bij Zandvoort, Spa en Oostenrijk, lees je in deze blog!

Zandvoort – Met je camper naar de formule 1

De thuisrace van Max, een circuit dat net pas weer op de kalender staat maar gelijk gewonnen is door de enige Nederlander in formule 1. Als Nederlander is het natuurlijk mogelijk om thuis te slapen en op en neer te reizen, maar hoe lekker is het als je snel bij het circuit ben én toch alles bij hebt als het komt op luxe? Rondom het circuit en in Zandvoort zijn er genoeg campings waar je terecht kunt met je camper. Ook zijn er camperplaatsen waar je mag staan, check daar wel even goed de regels zodat je weet hoelang je er mag staan. 

Camping Bloemendaal ligt op slechts 10 minuten fietsen van het circuit af, fietsen is ook de beste manier om er te komen aangezien het behoorlijk druk is tijdens dit weekend. Op hun website is een aparte pagina voor het weekend. Aangezien dit een ideale locatie is, moet je er snel bij zijn om een plekje te hebben! 

Spa – Kamperen bij de Grand Prix

Voor Spa rijdt je niet even op en neer, dus een overnachting is nodig. Op de officiële camping die wordt georganiseerd voor de Grand Prix is het toegestaan om met je camper te staan. Op een plek mag je met een voertuig en maximaal vijf personen staan. Je hebt twee campings, de green en yellow area. In principe zijn ze hetzelfde, alleen liggen ze aan de andere kant van het circuit. In de buurt heb je ook campings waar je terug kunt. Zo maakt camping de L’Eau Rouge extra plekken vrij voor het weekend, ze maken de plekken iets kleiner zodat er zoveel mogelijk fans kunnen staan! Vanaf de camping kun je lopen naar het circuit, een wandeling van ongeveer een half uurtje door de prachtige natuur van de Ardennen. Of kies voor de shuttlebus, deze stopt bovenaan de weg en wordt georganiseerd door de Formule 1 organisatie! Ook deze camping heeft een aparte pagina voor het Formule 1 weekend. 

Oostenrijk – campingplek dicht bij het circuit

De grand prix van Oostenrijk is de thuisrace voor het team van Max, Red Bull Racing. Ook hier is er altijd een oase aan oranje te vinden. En hier is ook een camping zoals bij Spa, direct achter het circuit. Alleen hier kun je alleen tenten reserveren, het is dus niet toegestaan om je eigen kampeermiddelen mee te nemen. Wel biedt Race Experience een campingplek aan voor je eigen camper, deze ligt ook dichtbij het circuit. Hier is ook allerlei entertainment te vinden, zo heb je er bijvoorbeeld live optredens maar ook een simulator, zo kun je kijken of jij misschien de nieuwe Max Verstappen wordt en ons land trots maakt!

Voor alle campings die in de buurt liggen van een circuit geldt: ben er optijd bij, de plekken worden maanden van tevoren gereserveerd en vol is helaas vol. Maar het belangrijkste is natuurlijk om je camper helemaal in de oranjesfeer aan te kleden! Zo kun je Max 100% supporten! Een ander team of coureur mag natuurlijk ook, maar oranje is toch wel een mooie kleur die in de spotlight mag komen ;).

Nog geen camper? Bekijk hier of jij de perfecte camper kan vinden!

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>