Camper huren met je hond, goed idee!

Je wilt een camper huren en je viervoetige maatje meenemen. Dan verdwijnen al snel je opties als sneeuw voor de zon. Bij Camptoo is er een groot aantal verhuurders die zelf ook hondeneigenaar zijn en, gelukkig voor jou, ook campereigenaar zijn! Zij wensen jou en je maatje ook een heerlijke camperreis toe!

Wanneer je op vakantie gaat kun je ervoor kiezen je trouwe viervoeter mee te nemen als je gaat kamperen, of je hond te laten verzorgen door iemand anders. Maar is dat laatste wel zo leuk voor de hond of voor jezelf? Voor jezelf én voor je huisdier is het belangrijk dat een aantal zaken goed geregeld zijn, om de kampeervakantie zo goed mogelijk te laten verlopen!

Waarom een camper huren met je hond een goed idee is

Wanneer je een hond hebt, is het natuurlijk het fijnst om die ook mee te kunnen nemen op vakantie. Mee met de camper, lekker wandelen in de natuur of uitwaaien op het strand. Een camper aanschaffen is echter duur, vooral als je niet zo vaak op vakantie gaat. Een camper huren is dan de ideale oplossing, maar in vele huurcampers zijn honden niet toegestaan. Als je dan toch je hond meeneemt staat je een hoge boete te wachten voor schoonmaakkosten of waardevermindering van de camper. Gelukkig zijn er ook nog campers te huur waarbij je hond wél mee kan, zoals bij Camptoo. Huur eenvoudig, en ga er lekker op uit met je hond!

6 tips om te kamperen met je hond

1. Zorg voor een goede zuurstoftoevoer in de wagen, laat je hond niet achter in een afgesloten vervoersmiddel (geldt ook voor een auto!). Het beestje kan oververhit raken en zelfs overlijden als er geen raam openstaat. Beter nog: neem je hond gelijk even mee voor een wandelingetje! Ook is het goed om een bordje achter een raam te zetten dat er een hond aan boord is, zodat omstanders kunnen inspelen op situaties die zich mogelijk kunnen voordoen.

2. Zorg dat je huisdier gechipt en geregistreerd is zodat je hond altijd weer terug kan worden gevonden. Je moet er niet aan denken je trouwe viervoeter uit het oog te verliezen in een onbekende omgeving, dus tref hiervoor maatregelen, naast dat je zorgt voor een hondenpaspoort en een naamplaatje aan de halsband.

3. Zorg voor een pin die je in de grond kunt draaien, waaraan je de halsband van je hond kunt vast maken zodat deze aangelijnd over het terrein kan lopen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken dat je hond wegloopt en hoeven omstanders ook niet bang te zijn voor een vreemdehond in de tent. Op veel plaatsen is het ook niet toegestaan dat honden vrij loslopen. Ook kun je een stuk van  je kampeerplek afzetten waar je hond kan lopen en spelen.

4. Houd tijdens het maken van plannen rekening met je hond. Het kan onwennig zijn voor je huisdier om in een andere omgeving te zijn en bovendien zijn honden niet overal welkom, dus kies daar je bestemming op uit. Zorg tussen het reizen door ook voor genoeg bewegingsvrijheid voor het beestje, dan houdt iedereen de rit langer vol.

5. Zorg dat je hond goed zit tijdens het rijden om zo ongelukken te voorkomen. Zet de hond vast in een bench, in zijn mand of aan een lijn zodat je je tijdens het rijden niet druk hoeft te maken om dat je huisdier door de wagen vliegt. Er bestaan zelfs speciale hondenzitjes! Hierbij kan je favoriete huisdier vaak nog steeds uit het raam kijken en van de omgeving genieten.

6. Let er ook op dat de regelgeving wat betreft huisdieren per land kan verschillen. Zo is het in sommige landen verplicht dat bepaalde hondenrassen een muilkorf dragen. Zoek dat nog eens goed op voordat je op reis gaat!

Diervriendelijke campers en caravans

Wil je er zeker van zijn dat jouw huisdier mee mag in de caravan of camper die je via Camptoo huurt? Klik dan op de button hieronder voor een overzicht van alle wagens waarin jouw trouwe viervoeter gewoon mee kan op avontuur!

camper huren hond

Gerelateerde berichten

  1. Leuk artikel en nuttige tips. Wij nemen onze viervoeter, Max, elke vakantie mee. Vooral tip 5 is belangrijk denk ik voor sommige honden. Onze hond is een keer uit het raam gesprongen toen hij een kat zag. Gelukkig reden we op loopsnelheid maar toch…

  2. Vere de Valk says:

    Hoi Yvon,
    Wat jammer dat de door jou geselecteerde camper geen honden toestaat. Honden zijn inderdaad niet in iedere camper welkom. Wist je dat je gebruik kunt maken van filters? Zo kun je aan de linkerkant van de aanbod-pagina aangeven dat je alleen campers zou willen zien die honden wél toestaan. Ik hoop dat je een camper kunt vinden die aan je wensen voldoet. Groetjes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>