“We gaan toch niet kopen, huren is ideaal!”

Kjell had al een hoop verschillende reizen gemaakt. Van fietsvakanties, stedentrips tot aan verre reizen naar Azië. Toch had hij nog nooit zelf achter het stuur gezeten. Nu zijn vriendin Nadine in Denemarken werkt, wilde hij haar met de camper ophalen voor een avontuurlijke mini vakantie.

“Georganiseerde reizen met vliegticket, transfer en hotel vind ik vreselijk. Mijn ouders hadden vroeger een camper en ik ben als kind wel eens met ze op campervakantie geweest”, zegt Kjell die voor het eerst met de camper op avontuur gaat en nog niet wil kopen. “Huren is ideaal.”

Vrij element

“Ik heb nog nooit zelf een camperreis gemaakt. Dat leek me wel heel tof, juist voor Scandinavië. We zijn uiteindelijk naar Noorwegen gereden”, vertelt Kjell. Van tevoren had hij een route uitgestippeld, maar daar hebben ze zich niet helemaal aan gehouden. “Een campervakantie heeft een vrij element in zich. Natuurlijk zijn er grenzen, maar het geeft een vrij gevoel. Niets moet. Gaan we hier slapen ja of nee? Als het tegenviel reden we verder”, zegt Kjell.

In Kristiansand viel het landschap ze als eerste op. “Ik ben er nog nooit geweest, maar ik had er wel een idee bij. Het is een totaal ander landschap. De toeristische wegen vond ik gaaf. Deze zijn al een attractie op zich en is dus goed voor een camperreis. In plaats van een wijnveld of kasteel in Frankrijk bezoeken, rijd je in Noorwegen zo de watervallen, fjorden en mooie natuurgebieden tegemoet”, vertelt Kjell. In Flekkefjord overnachten ze aan het water. “Dit was heel bijzonder. Voor wild kamperen had ik me voorgesteld dat er meer mogelijkheden zouden zijn. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een campingplaats. Dit geeft toch een veiliger gevoel”, zegt Kjell.

huren is ideaal

Foto: Kjell Betlem

De vakantie omschrijft hij als ‘actief, avontuurlijk en outdoor’. Op de vraag wat ze is bijgebleven antwoordt Kjell: “De 6 uur durende wandeltocht die we maakten bij Besseggen Ridge in het Jotunheimen Nationalpark. We hadden niet verwacht dit zo leuk te vinden. Je moet in goede conditie zijn, want je gaat ook een stuk klimmen. Achteraf voelt het alsof je iets overwonnen hebt. Het was goed om met de camper te reizen, want met de camper kom je op plekken die onbereikbaar zijn met het openbaar vervoer”.

huren is ideaal

Foto: Kjell Betlem

“Huren is ideaal”

Voordat hij en Nadine op camperreis gingen, hebben ze het gehad over de aanschaf van een eigen camper. “Huren was een goede test om te zien of ik dit iets voor mij vind. Het is goed bevallen, maar we gaan toch niet kopen. Huren is ideaal. Het ene jaar kies je voor een campervakantie en het andere jaar voor een ander soort vakantie”, zegt Kjell. Ook heeft hij een advies voor huurders: “Doorloop altijd de bus samen met de verhuurder, zodat je precies weet hoe alles werkt. Ook als er iets stuk gaat, wil je weten hoe je het kan oplossen. Zo ontdekten wij dat de elektra van de camper het op een gegeven moment niet deed. Daar heb ik met de verhuurder contact over gehad en ze waren behulpzaam en vriendelijk. Toen bleek dat ik het niet kon oplossen, mochten we de bus naar de garage brengen”, vertelt Kjell.

Kjell ging voor het eerst met een huurcamper op pad. Benieuwd uit welke campers je keuze hebt? Kijk dan op onze site

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>