De 3 beste kampeerrecepten voor met de camper

Het handige van een campervakantie is dat je altijd alles bij de hand hebt, ook je keuken dus. Zo kun je de lekkerste maaltijden gewoon vanuit je wagen klaarmaken en heerlijk in de open lucht opeten. Maar wat zijn nou ideale kampeerrecepten?

Er zijn een hoop kampeerrecepten te vinden. Wij hebben de makkelijkste en lekkerste maaltjes voor je op een rijtje gezet.

Zalmpakketje in folie

camper recepten

Een hele makkelijke manier om vis of groentes te bereiden is in aluminiumfolie. Bestrooi de zalm met kruiden, zoals tijm, rozemarijn of een lepel pesto. Leg er vervolgens een handje groentes op, zoals bladspinazie, paprika, champignons of asperges. Maak hier met folie een pakketje van en plaats het op de hete barbecue of verhit het pakketje gewoon in de pan. Binnen 15 tot 18 minuten zijn zowel de groentes als de vis helemaal gaar en sappig! Een ideaal kampeerrecept dus.

Aardappelschijfjes met …

camper recepten

Ook aardappelschijfjes zijn goed te bereiden in een folie pakket. Eerst een flinke scheut olie en vervolgens beleg je de aardappelschijfjes met alles wat je nog in de kast hebt liggen. In bovenstaande foto is er gekozen voor: lente-uitjes, geraspte kaas en stukjes bacon. Voeg vervolgens kruiden toe, een flinke schep mayo en je hebt een heerlijke avondhap voor bij de camper of caravan!

Gevulde aubergine

camper recepten

Het klaarmaken van gevulde aubergine hoeft niet moeilijk te zijn. Het is een gezond en makkelijk recept. Het enige wat je hoeft te doen is de aubergines in tweeën snijden en gaar stomen. Dit kan in een pan of op de barbecue. Schep het auberginevlees er vervolgens uit en marineer het met verse knoflook en je favoriete kruiden. Vervolgens schep je deze weer terug in de aubergine. Bak daarbij wat groentes, zoals asperges of paprika’s en plaats die op de gevulde aubergines. Voilà, binnen 40 minuten is het eten klaar en kun je lekker aanschuiven aan de kampeertafel.

Zelf kamperen met de camper of caravan

Wel de recepten, maar nog geen camper of caravan om in je kampeerrecepten in uit te proberen? Je vindt een overzicht van ons huuraanbod hier.

camper recepten

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>