Bezienswaardigheden in Spanje en Portugal

Welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn in Spanje en Portugal? Dat vertelt campereigenaar Arjen ons! "Je komt op plekken waar je normaal niet komt."

Met hun fijne buscamper reizen Arjen en zijn vrouw Joyce al jaren naar de mooiste landen. Het leuke aan een camperreis is dat je in een vakantie meerdere landen kan bezoeken. Een van de vele reizen van Arjen en Joyce was dan ook naar Spanje en Portugal.

Passie voor reizen

“Ik houd van reizen, mensen, cultuur, historie en van kijken hoe het ergens anders is. Hoe doen anderen het? Het relativeert mijn eigen manier van doen. Zo heb ik geleerd dat het ook anders kan. Ontspan en leef een beetje, het hoeft niet altijd zo serieus te zijn. Met de camper reizen is makkelijk. Je komt op plekken waar je normaal niet komt, je hebt je eigen spullen bij je en daarnaast kookt mijn vrouw graag zelf. In feite heb je dus je huis bij je”, vertelt Arjen.

Guggenheim museum

“We hebben het museum Guggenheim in Bilbao bezocht. Eigenlijk hoeft er niets in te staan. Alleen het gebouw is al prachtig. Als je voor het museum staat denk je: hoe kan dit? Hoe kan dit zo gebouwd zijn en zo blijven staan? Dit is echt prachtig om te zien”, vertelt Arjen. Het Guggenheim museum is een van de belangrijkste musea voor de moderne kunst. Ben je dus een moderne kunstliefhebber? Dan is dit zeker een aanrader.

Santiago de Compostela

In het noordwesten van Spanje vind je de hoofdkerk van aartsbisdom Santiago de Compostela. Het is een enorme kathedraal die de vorm van een kruiskerk heeft. “De kerkdienst hier is mij bijgebleven. Er zijn mensen die vanuit Nederland en Duitsland naar die kerk gelopen zijn als een soort meditatietocht. Het laatste wat ze dan doen is naar die kerk om gezegend te worden. Hierbij wordt een grote wierookvat gebruikt. Het vat krijgt een slinger en uitzwaai van zeventig meter. Iedereen staat ademloos te kijken. Dat was echt een belevenis”, zegt Arjen.

Santiago de Compostela

De Picos de Europa

De Picos de Europa is een gebergte dat uitstrekt langs de noordkust van Spanje. Je kunt er prachtige wandelingen maken. “Ik vergeet het Picos gebergte zeker niet. Als we ooit weer die kant op gaan, wil ik er weer heen. Het is er werkelijk waar prachtig”, vertelt Arjen enthousiast over de natuur.

Spanje en Portugal

Spanje en Portugal

De kust en het platteland

“De hele kuststreek van Portugal is prachtig. De rit langs de kust is een attractie op zich. Je komt mooie natuur tegen. Neem dus zeker niet de hoofdweg, maar neem de smalle kustwegen van zuid naar noord. Ook het platteland is een aanrader. Naast de mooie natuur, is eten en drinken er ook goedkoop. In een eenvoudig café op het platteland betaal je 3,50 euro voor twee kopjes thee met twee gebakjes en twee gebakjes voor in de camper. Ga dus allemaal naar het platteland, dan help je de mensen daar ook”, verklaart Arjen.

Spanje en Portugal

Nazaré

Nazaré is een badplaats in Portugal. De badplaats staat bekend om het zicht op wit zand, fel gekleurde strandtenten en helderblauwe zee. Dat contrast maakt Nazaré zo bijzonder mooi. “In het najaar zijn er enorme hoge golven. Er wordt daar dan ook elk jaar de wereldkampioenschap surfen gehouden. Dus doe je een najaarsreis? Oriënteer je dan op Nazaré”, aldus Arjen.

Spanje en Portugal

Huur hier het toffe camperbusje van Arjen en Joyce om deze campertrip zelf te maken! Heb je zelf tips voor een roadtrip door Spanje en Portugal? Laat een reactie achter!

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>