Foodlovers: ontdek de lekkerste lokale lekkernijen

In deze blog geven we je smakelijke tips per bestemming. Zodra je de ene culinaire creatie hebt geprobeerd, rijd je door naar een nieuwe smaaksensatie – die vrijheid is één van de voordelen van een camperreis.

Met een redelijk aantal buitenlandse gerechten zijn we al vertrouwd, maar er is meer! Naast de bekende, maar overheerlijke klassiekers zoals de Italiaanse pizza’s en pasta’s, de Vlaamse friet en de paella uit de Spaanse keuken, zijn er nog een heleboel nieuwe smaken en lokale lekkernijen te ontdekken. Try before you die!

Een lekker gerecht is voor velen een goede reden om een pitstop te maken of juist nog even door te rijden naar een volgende smakelijke bestemming. Dat wordt smullen! Ontdek nieuwe smaken op deze route.

Europese lokale lekkernijen van noord naar zuid

Finland

Probeer in Finland de Karjalanpiirakka. Dit is een pasteitje van roggedeeg gevuld met rijst, aardappelpuree of kaas. Deze Finse snack dankt zijn naam aan de plaats van herkomst: Karelië, een streek in Finland.

lokale lekkernijen

Polen

Een van de Poolse specialiteiten betreft Zurek: een zure soep gemaakt van roggemeel, gevuld met ei en worst. Als dat niet speciaal klinkt?

lokale lekkernijen

Bulgarije

Stop in Bulgarije om kennis te maken met de Banitsa. Dit is een traditionele kaas-yoghurttaart van filodeeg die in Bulgarije veelvuldig wordt gegeten − als ontbijt, maar ook als dessert. Er bestaan verschillende varianten van dit Bulgaarse gebakje, zowel hartig als zoet.

lokale lekkernijen

Kortom, lokale lekkernijen verkennen; ook een goede reden om dat ene land eens te bezoeken. Ontdek niet alleen de mooie natuur en cultuur, maar ook nieuwe gerechten.

Al in de stemming gekomen voor een nieuwe culinaire reis? Bekijk ons camperaanbod hier.

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>