“Rondje Nederland: niet voor onszelf, maar voor anderen!”

Leo huurde afgelopen zomer zijn eerste camper. Niet voor een vakantie, maar om geld op te halen voor Stichting De Hoop. "Het was een prachtige ervaring", zegt Leo.

Rondje Nederland – Geen vakantie?

“Het was geen vakantie, wij hebben de camper gebruikt voor een sponsortocht: rondje Nederland. Dit is een teamestafette waarin wielrenners 1200 km afleggen in slechts 48 uur!”, vertelt Leo. Rondje Nederland is onderdeel van het evenement Cycle for Hope, dat georganiseerd wordt om geld op te halen voor stichting De Hoop. Deze stichting biedt mensen hulp bij verslaving en psychische problemen. Het bedrijf waar Leo werkt is hoofdsponsor van Cycle for Hope en dit jaar fietste ook Leo mee om verslaafden te steunen in hun strijd voor een nieuw leven. De fietstocht is opgedeeld in twaalf etappes van 100 km. Samen met collega’s en cliënten vormde Leo drie teams. Ieder team reed vier etappes.

Rondje Nederland

Bij het afleggen van deze sponsortocht maakte Leo gebruik van de camper van Karin. De camper diende als mobiele slaap-, opfris- en eetplaats voor het team. Terwijl het ene team een etappe fietste, werd de etappe ook per camper afgelegd door het andere team. “Zo stond er iedere keer een camper klaar, nadat we een zware fietsetappe hadden afgelegd”, aldus Leo.

Rondje Nederland

“De camper was ideaal voor het vervoer van de overige subteams én hun fietsen. We hadden veel bergruimte en we konden gaan en staan waar we wilden”, zegt Leo. Naast een etappe als racefietser, heeft Leo ook een etappe als camperchauffeur afgelegd. Het was Leo’s eerste campertrip, maar hij had al wel eens in bestelbussen en kleine vrachtautootjes gereden. Dit was dus een piece of cake; al helemaal vergeleken met de fietsetappes!

Rondje Nederland

“Het was een prachtige ervaring!”

“Na 48 uur racefietsen waren we helemaal kapot, maar het gevoel van afzien is eigenlijk mijn beste herinnering aan de trip. Dit staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij stichting De Hoop afleggen. De finish was heel mooi, we werden door alle mensen ontvangen op Dorp de Hoop in Dordrecht. Toen viel alle vermoeidheid even weg”, vertelt Leo. De hele actie heeft een prachtige opbrengst van maar liefst 390.000 euro opgeleverd, waarvan Leo en zijn team 40.000 euro hebben opgehaald.

Leo liet weten dat het gebruik van de camper hem goed is bevallen tijdens de het rondje Nederland. “Dus aankomende zomer ga ik met een aantal vrienden weer op campertocht. Dan is het wel écht vakantie en gaan we lekker toeren rond de Moezel!”.

Heb je zin gekregen om het campergemak zelf ook te ervaren? Bekijk het huuraanbod van Camptoo om jouw ideale camper te vinden. 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>