Drie leuke campings op de Waddeneilanden

Een campervakantie op de Waddeneilanden betekent voor velen heerlijk ontspannen in een totaal andere omgeving en toch dichtbij huis zijn! Ideaal dus voor een weekendje weg. Wij hebben drie leuke campings op de Waddeneilanden uitgezocht waar je ontspanning, gezelligheid en mooie natuur vindt. 

Tussen Wad en Strand – Ameland

campings op de Waddeneilanden

Ben jij dol op dieren en de natuur? Tussen Wad en Strand is een gezellige boerderijcamping waar kippen, konijnen, koeien en een paard vrij rondlopen op en rond het erf. Er zijn vijftien ruime kampeerplekken met een stroomaansluiting te vinden. Ook zijn er volop voorzieningen aanwezig zoals douches, toiletten, een wasmachine, een droger en een gezellige overdekte ruimte voor slecht weer. Hier kun je boeken lezen en allerlei spelletjes doen. De camping ligt in een rustige omgeving en dichtbij bossen en het strand.
Adres: Smitteweg 8, 9162 EC Ballum

De Hoek – Texel

Bij de boerderijcamping De Hoek word je warm verwelkomd door familie Saal. Zij verbouwen onder andere aardappelen, narcissen, mais, suikerbieten, gerst en wortelen. Bovendien hebben ze ook veeteelt op de boerderij, je vindt er maar liefst twee stallen met kalveren. De boerderijcamping ligt dichtbij het strand en heeft plaats voor maximaal vijftien campers of caravans. Je hebt vanaf de camping een mooi uitzicht op de duinen en landerijen waar het licht van de vuurtoren ’s nachts overheen schijnt. Qua voorzieningen zijn er twee douches, twee toiletten en een koelkast aanwezig waar je gebruik van kunt maken.
Adres: Vuurtorenweg 83, 1795 LK Cocksdorp

De Duinkant – Terschelling

campings op de Waddeneilanden

Op Terschelling is het heerlijk toeven bij De Duinkant, met een kampeerterrein met 51 kampeerplaatsen met stroom. Naast schone toiletten en douches, is er ook een speciale babyhoek met een warmwaterbad en een plek om te verschonen; een fijne camping voor gezinnen dus. Ook is er gedacht aan een wasserette met een wasmachine, droger en vriezer waar je koelelementen kan invriezen. Op het terras ‘het Baken’ kun je andere kampeerders ontmoeten en je mag er gezellig barbecueën.
Adres: Oosterend 65, 8897 HX Oosterend Terschelling

Heb jij één van de bovenstaande campings op de Waddeneilanden al bezocht? Laat het ons weten in de reacties onderin. We zijn benieuwd of hoe het je is bevallen!

Anderen bekeken ook

 1. Waarom over de Texelse camping, een foto van Den Hoorn, terwijl de Cocksdorp zeker twintig kilometer verder ligt, en de omgeving er heel anders uit ziet. Beetje misleidend, vind ik.
  Gerard

  • Varisha says:

   Hoi Gerard, dat heb je goed gezien! We hebben de foto gebruikt om te laten zien hoe mooi het eiland is. De camping ligt immers op Texel, vandaar dat we deze mooie foto hebben gebruikt. Bedankt voor je reacties! Groetjes!

 2. Manon says:

  De Duinkant – Terschelling, Niet alleen een super mooie ligging, maar Jort, Sascha en de kleine grote jongetjes zijn ook schatten!

 3. R. Broer says:

  Camping de duinkant op Terschelling is een heerlijke camping. We zaten daar in de zomer van 2015. Je loopt direct vanaf de camping het duingebied in en dit is een prachtige omgeving. Leuke eigenaren en een nette, verzorgde camping. Voor ons was het een topplek, waar we zeker nog eens terug zullen komen!

 4. Rene Hildenbrant- Carolien Schepers says:

  Wij komen al jaren op Terschelling, ook op campings , B&B of een huisjes, vorig jaar voor het eerst op camping de Duinkant, geweldig voor jong en oud, gezinnen genoeg te doen, je loopt zo de duinen in, veel speeltoestellen voor de kids, voetbalveld, trampoline, smelters enz, dit jaar weer een huisje geboekt op deze camping, we verheugen er ons nu alweer op , kortom een aanrader

  • Varisha says:

   Hi Rene, Leuk dat je weer teruggaat en goed om te horen dat de Duinkant ook één van jouw favoriete campings is!

 5. Theo nieuwenhuijsen says:

  De Duinkant is meer dan terecht in dit rijtje opgenomen. Niet alleen een geweldig uitgeruste camping, maar Sacha en Jort doen er bovendien alles aan om het je naar de zin te maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>