“Eens per jaar trek ik er een week alleen op uit”

Ben jij weleens alleen op vakantie geweest? Ruud kan het je aanraden!

Ultiem gevoel van vrijheid

“Ik reis graag alleen en eens per jaar trek ik er dan ook een week alleen op uit. Het geeft mij een ultiem gevoel van vrijheid om alleen op vakantie te gaan. Ik ben in het verleden ook door Europa gaan reizen met mijn motor en tent. Ik kom tijdens zo een reis helemaal tot rust”, zegt Ruud. Reizen buiten Europa doet hij bijna niet. “Ik heb een hekel aan lange vliegreizen. Er zijn te veel handelingen die ik moet doen om een vliegreis te boeken. Ik besluit vaak op het laatste moment om ergens heen te gaan”, aldus Ruud.

alleen op vakantie

De camper van Martin

“Per toeval kwam ik bij Camptoo terecht. Ik zocht een eenvoudige camper en dan kom je snel uit bij particuliere verhuur. Daar vind ik meer campers in mijn smaak: niet te groot, maar met simpele zit- en slaapplaatsen”, zegt Ruud. Hij koos de camper van Martin. “Het was een prima ding voor mij alleen. Het contact met de verhuurder ging ook goed. Toen ik de camper weer kwam inleveren, hebben we nog lang over mijn vakantie gekletst.”

alleen op vakantie

Geen plan?

“Als ik alleen op vakantie ga, moet ik plekken bezoeken waar ik wat te doen heb. Ik bezoek daarom musea en doe aan wandeltochten in de bergen of op het strand. In Schotland heb ik eens een tocht van twaalf uur gemaakt. Ik had dit keer eigenlijk geen plan, maar ik wilde wel aan de kust zijn. Mijn eerste nacht heb ik aan zee gestaan in Harlingen. Daarna ben ik doorgereden naar Katwijk, Domburg, IJsselmeer en weer terug. Een mooi moment was toen ik de camping opreed. Ik kreeg meteen een lekker vakantiegevoel”, zegt Ruud.

alleen op vakantie

Tips voor anderen?

“Als het lukt: ga alleen op vakantie. Dat is het meest relaxte en je komt helemaal tot rust. Als je door Nederland reist, kom je de leukste plekken tegen. Bij iedere tocht zie je weer hoe mooi Nederland is. Ga bijvoorbeeld rijden nabij het IJsselmeer. Je komt langs boerderijen en waterplaatsen die er samen puur Hollands uitzien. We hebben hier werkelijk hele mooie plekken, zoals Zeeland en Domburg”, verklaart Ruud.

alleen op vakantie

alleen op vakantie

alleen op vakantie

Ben jij weleens alleen op vakantie geweest? Vertel ons over je ervaring in de reacties onderin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>