Is jouw camper al klaar voor het nieuwe kampeerseizoen?

Staat je camper nog in de stalling? Dan zal dat vast niet lang meer duren. Vanaf 1 april is het nieuwe kampeerseizoen weer van start: veel campings en camperplaatsen zijn weer open. Is je camper al klaar voor gebruik?

Yes! Het nieuwe kampeerseizoen gaat weer bijna van start. Veel camperplaatsen en campings zullen hun hekken weer geopend hebben. Dit betekent dat het tijd wordt om de camper klaar te maken voor gebruik voor het nieuwe seizoen.

Check, check, dubbelcheck

Behalve het schoonmaken en eventueel opruimen van de camper, zijn er nog een aantal aandachtspuntjes.

De motor: we raden aan om na de schoonmaaksessie de motor en motorruimte te controleren. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat hier ongedierte zoals muizen hebben overwinterd, terwijl de camper in de stalling stond. Laat ook de motor even warmdraaien om te controleren of er geen sprake is van lekkages.

De banden: zijn alle banden nog in goede staat? Controleer de bandenspanning. Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar ook voor de wegligging. Controleer de banden daarnaast op scheurtjes en eventuele beschadigingen. Vergeet het reservewiel niet. Check ook het ventiel: zit de dop er nog (goed) op?

camper uit stalling

De vloeistofniveaus: controleer het niveau van de ruitensproeiervloeistof, motorolie, koelvloeistof en de remvloeistof. Let op: als je remvloeisof aan de lage kant is, vul het zelf niet bij. Laat dit altijd doen bij de garage. Kijk ook even als alles op peil is of de ruitenwisser sproeiers het nog doen.

Verlichting: controleer de verlichting en de richtingaanwijzers, kijk ook even goed of je nog reserve lampjes heb liggen in de camper en of er gereedschap ligt om de lampjes te vervangen. Klinkt heel logisch maar het zou jammer zijn dat je wel de reserve lampjes hebt maar ze niet kan verwisselen.

Als laatse water en gas: Vul de watertank en laat het even goed doorlopen, zo zie je gelijk ook of de kraantjes het nog doen. Kijk bij het controleren van het gassysteem vooral naar je gasflessen, de slangetjes en de aansluitingen: zit alles nog goed vast? Zitten er scheurtjes in? En zet als laatste nog even de verwarming aan om te kijken of die het nog doet.

Alles gecontroleerd en in orde? Top! Dan kunnen je binnenkort weer aan een veilige reis beginnen.

Campings

Binnenkort gaan veel campings dus weer open, heb je al een idee welke je gaat bezoeken? In deze blog vind je de drie meest geliefde campings in Europa.

Ben je benieuwd naar wat je kunt verdienen met het verhuren van je camper of caravan? Klik op de button hieronder!

Bereken hoeveel je kunt verdienen met verhuren

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>