Hardlopen 2.0 in Noorwegen: Midnight Sun Marathon

Een unieke hardloopervaring voor op je bucketlist: 's nachts in de zon (!) gedurende de Midnight Sun Marathon in Noorwegen. Prachtige uitzichten gegarandeerd!

Hardlopen: heerlijk! Lekker langs het strand of door het bos. Kan het jou niet avontuurlijk genoeg? Dan verdient de Midnight Sun Marathon een plekje op jouw bucketlist.

Midnight Sun Marathon

Middenin de nacht hardlopen, terwijl de zon schijnt? In Noorwegen kan het echt. ’s Zomers gaat de zon boven de poolcirkel een aantal weken niet onder. De middernachtzon lijkt een eindeloze zonsondergang en zorgt voor een schitterende roodgele gloed.

 

De Midnight Sun Marathon vindt jaarlijks plaats in juni. De gemiddelde temperatuur is dan 12 graden Celsius, een ideale temperatuur voor een goede hardloopsessie; niet te warm en niet te koud. Zeker in een verwarmde camper kun je heerlijk bijkomen.

De 42 kilometer lange route start en finisht in het centrum van Trømso. Aan mooie uitzichten heb je geen tekort. Je loopt (oké oké: rent) onder andere over de indrukwekkende Trømso brug en de IJszeekathedraal, met gebergten en de eeuwige zonsondergang op de achtergrond. De Trømso brug is alles behalve vlak, de maximale hoogte betreft 43 meter: een adembenemend zicht op de arctische kathedraal van bergtoppen.

Alternatieven

Vind je een gehele marathon van 42 kilometer lang net iets te veel van het goede? Geen zorgen, er zijn nog nog vier versies van de Midnight Sun Marathon met kortere afstanden. Je kunt ook deelnemen aan de Half-Marathon (21 km). De route is gelijk aan de laatste helft van de volledige marathon en redelijk vlak vergeleken met de route van de complete marathon. De 43 meter hoge Trømso brug ligt bijvoorbeeld niet op de route.

Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan de TINE Mila 10 km Race of de Coop Mini Marathon van zo’n 4 kilometer lang. De Coop Mini-Marathon is een leuke uitdaging voor alle leeftijden. Zelfs de kids kunnen hun energie kwijt, gedurende de speciale kinderloop van 1 kilometer lang: de Labb og Line Children’s Race biedt plezier voor kinderen van 10 jaar of jonger.

Midnight Sun Marathon

— Wanneer? — 
17 juni 2017 (start om 17:00 uur)

— Waar? —
Trømso (Noorwegen)

— Suggestie voor verblijf —
Tromsø Camping

Meer informatie en een mogelijkheid tot registratie vind je hier.

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>